The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
diepte pomp

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,563 Views
404anonymous
(@luc l)
New Member
Joined: 24 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Mijn vijver is 110 cm diep in 3 niveau's. Waar zet ik nu best mijn pomp. Ze staat nu op het middelste niveau (50 - 70 cm). Ik had namelijk al eens gelezen dat ze niet op de bodem mag staan omdat op die manier de verschillende temperatuurlagen in het water te sterk verstoord worden. Klopt dit?


   
Quote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

Plaats de pomp in het diepste gedeelte, anders loop je het risico dat er een dode zone ontstaat. Het verstoren van de temperatuuurlagen is enkel een probleem bij zeer koud weer want dat kan onderkoeling tot gevolg hebben (of bij vissen die geen warm water verdragen)


   
ReplyQuote
hemmel
(@hemmel)
Eminent Member
Joined: 24 years ago
Posts: 38
 

Leg hem niet helemaal op de bodem als je een beekloop of waterval hebt!!! Bij mij is vorige week de slang bovenaan de beekloop losgeschoten. Mijn vijver was al halfleeg, voordat ik erachter kwam. Daarom heb ik de pomp nu hoger staan (liever de pomp kapot dan mijn vissen)
Ten tweede is het voor bijvoorbeeld waterlelies bevorderlijk voor de groei als er bij hun wortels wat warmer water stroomt, 's winters.
hemmel


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.