The Pond Library

Vraag en Antwoord

Evolutie van de vij...
 
Notifications
Clear all
Evolutie van de vijverfanaat

6 Posts
3 Users
0 Likes
1,412 Views
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hallo,
ik zat me zo af te vragen....evolueren de meeste siervijverfanaten na afzienbare tijd naar koivijverfanaten? Zijn er hobbbyisten die meteen met een koivijver starten?


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Moeilijk te zeggen welke vijverfanaten eerst met een siervijver beginnen en overstappen naar koi dan wel de mensen die direct beginnen met koi.

Ik kan persoonlijk er geen cijfer op kleven.


   
ReplyQuote
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 257
 

Vroeger waren het siervijverliefhebbers die in contact kwamen met koi die hun vijver aanpasten aan de noden van deze vissen.
U kan gerust aannemen dat dit meestal een zaak was van volledig herbeginnen.
Tegenwoordig raden we aan om eerst goed (en samen) te overdenken wat het moet worden: een plantenvijver of een koivijver. Mannen die aan de koihobby beginnen zonder de steun van hun vrouw hebben een moeilijker leven. Waarom? Omdat de tuin er voor een tijdje grondig verwoest bijligt, het een dure hobby is als je een perfecte waterkwaliteit wilt hebben en u niet gespaard zal blijven van tegenslagen. Als de vissen gezond zijn zegt de vrouw meestal: 'Mijn vissen'. Zijn ze ziek dan zijn het: 'Uw vissen'.
Groeten, Ed


   
ReplyQuote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Ikzelf had mijn gedachten gezet op een siervijver, maar die intrigerende koi zitten stevig in mijn hoofd te woelen... Het graven is nog niet ver gevorderd door de opstekende winter, dus kan het project nog alle kanten uit. 2 vraagjes:
- waar kan ik het boekje van mr. Boeykens aanschaffen aub? (de automatische methode op de website hier lijkt niet te functioneren)
- zijn er koi- en vijverclubs waar ik kan informeren en in levende lijve verschillende vijvers bekijken? Ik ben van de streek van Aalst.
Alvast bedankt.

een beginner die nog steeds bezint...


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Hallo,

Er blijkt een probleem te zijn bij Proxis zelf. Ik kan momenteel ook niet op hun site om even te controleren.

Van zodra de link weer in orde is zal ik het melden en dan kan je het boekje gemakkelijk via deze weg bestellen en thuis bezorgd krijgen.


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Het is in orde hoor. Het boekje van Edwig Boeykens kan je via deze site aankipen bij proxis en thuis geleverd krijgen.

Op de hoofdpagina van deze site klik je op koop nu en je komt dan bij proxis terrecht.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.