The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
licht in de vijver

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,168 Views
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Ik vond in de spulletjes van de vorige bewoner van mijn huis een lamp voor in de vijver, ik heb hem eens geprobeerd en hij werkt nog prima (geeft erg veel licht trouwens).
Nou leek het mij mischien een leuk idee om deze lamp inderdaad in mijn vijver te plaatsen maar ik vraag me af of de vissen hier geen hinder van ondervinden.
Iemand hier ervaring mee??

Groeten,

BMWtje


   
Quote
hoorebee
(@hoorebee)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 21
 

Wel ik heb ook een lamp in men vijver staan. Als deze zo staat dat je vissen ook nog voldoende 'duister' hebben tijdens de nacht, zodat hun nachtrust niet word verstoord, is dit geen enkel probleem. Mijn windes vinden het trouwens zalig omdat het licht veel insekten naar het water lokt 🙂


   
ReplyQuote
Boo
 Boo
(@boo)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 8
 

Je kan er ook een tijdklok op zetten. Dan heb je helemaal nergens last van en hebben de vissen gewoon hun nachtrust


   
ReplyQuote
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 122
Topic starter  

In dat geval ga ik 'm maar eens instaleren het is best grappig zo'n lamp in de vijver.

Bedankt,

BMWtje


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.