The Pond Library

Vraag en Antwoord

nieuwe volwassen ko...
 
Notifications
Clear all
nieuwe volwassen kois bij oude bestand kois

6 Posts
5 Users
0 Likes
3,575 Views
mbf
 mbf
(@mbf)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 20
Topic starter  

hallo mensen

onze vijver is c.a. 30.000 l. wij hebben c.a. 15 kois er in zwemmen waarvan de grootste 50 cm is de rest allemaal een stuk kleiner.

Nu kan ik van iemand kois overnemen 15 grote( c.a. 60 cm) en 5 kleinere. Hij houdt er mee op en wil ze allemaal tegelijkertijd kwijt.

hoe ga ik dit aanpakken. Kan mijn vijver deze grote hoeveelheden aan? welke maatregelen moet ik nemen behalve filters en pomp erbij?gaat dit niet ten koste van mijn eigen bestand vissen? is dit een goede tijd of kan ik beter even wachten en wanneer is het dan beter?

Er zijn vast mensen die hier een antwoord op hebben
groet marianne


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Hallo,

Als je een goed filtersysteem hebt dan word er aangehouden van ongeveer 1 volwassen koi (ongeveer 75cm) per 1000 liter, officieel zou het dus kunnen, maar je hebt dan dus wel een goed filtersysteem hebben. Ik zou zelf even wachten tot het water nog wat warmer is (hoewel de lente erg vroeg is dit jaar).

Succes ermee!

Grtz.


   
ReplyQuote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

Ik zou nog even wachten het is nog te koud, je loopt trouwens altijd het risico dat je ziektes, die makkelijk onstaan na de winter, meeneemt, dus wat uitsrijkjes maken en de koi goed bekijken voordat je ze meeneemt.
Ik zou ze verhuizen bij bij een graad of 15 / 16 dan is over het algemeen het afweersysteem alweer wat op gamg zodat de kans dat ze deze stressvolle gebeurtenis overleven wat groter is

Gr Cobuus


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 293
 

padde;32027 wrote: Hallo,

Als je een goed filtersysteem hebt dan word er aangehouden van ongeveer 1 volwassen koi (ongeveer 75cm) per 1000 liter, officieel zou het dus kunnen,

Dat klopt dan niet :
Hij heeft er namelijk al 15 en er komen er 20 bij ( 15 grote en 5 kleinere ) maar zijn vijver is 30.000 Lt.
Kan dat geen problemen opleveren ?


   
ReplyQuote
mbf
 mbf
(@mbf)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 20
Topic starter  

wij hebben inderdaad totaal 15 kois, maar niet zulke grote, dus als er 75 cm per 1000 l wordt aangehouden, dan zou het kunnen.

Bedankt voor de tip om even te wachten totdat het warmer wordt, want dan zijn ze minder vatbaar voor alles.
een uitstrijkje maken vind ik wat moeilijk omdat ze in 1 keer over moeten. De vijver wordt leeggepompt zodat ze wat makkelijker te pakken zijn. het is sowieso moeilijk om uit een grote vijver een koi te halen of heeft iemand daar wat mooie tips voor?


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Leeg pompen is toch wel echt de makkelijkste optie. Ik vind het ook de beste optie omdat bij gewoon proberen te vangen met een schepnet het veel langer duurt en er meer stress is. En als de vijver dan toch leeg is kan er misschien iets van onderhoud/schoonmaak uitgevoerd worden mocht de vijver intact blijven.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.