The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
planten filter

3 Posts
2 Users
0 Likes
3,161 Views
shiro utsuri
(@shiro-utsuri)
Active Member
Joined: 12 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hallo ik ben shiro utsuri

En heb een vraagje

Ben aan het overwegen om een planten filter te installeren.
Hoe groot dient een planten filter te zijn ten opzicht van de vijver ( vb minstens 10%)
ik filter momenteel met een ( 2300liter )votex, borstels , japanse matten en dan nog poreuze materialen voor de bacterien, mijn bedoeling is om na de filter het watyer door te laten lopen in een planten filter en dan naar de vijver.
Door planten te kunnen plaatsen vermoed ik dat mijn waterkwaliteit er nog beter zal van worden wat betreft amonium, nitriet nitraat.
Mijn metingen wat amoniak en nitriet betreft viel deze zeker binnen de minimum normen ( amoniak was groen geel van kleur bij test, nitriet was geel bij controle maar nitraat was toch ongeveer 35 mg/l wat niet gevaarlijk is maar toch )
O ja de totale inhoud van de vijver ( zonder filter ) is 20600 liter


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Hallo,

Volgens mij is er niet echt een speciale richtlijn voor, aangezien dit ook te maken heeft met de rest van de situatie, hoewel ik in jouw geval ongeveer 10% volgens mij wel een goede maat is. Hoe groter hoe beter klopt in dit geval. Vooral je Nitriet zal omlaag gaan door de planten, vissen eten, zetten dit om in ammoniak, in je filter word door de bacteriën de ammoniak omgezet in nitriet. En dit word weer opgenomen door de planten welke dit omzetten in zuurstof.

Laat vooral eens wat foto's zien van het resultaat!

Grtz.


   
ReplyQuote
shiro utsuri
(@shiro-utsuri)
Active Member
Joined: 12 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hallo padde
Als ik er aan begin zal ik zeker wat foto's op het forum zetten had ook gedacht aan zo een 10% planten filter te maken maar zou toch eerst wat informeren hier en daar en kijken wat er uit de bus kwam zo een planten bak met zo een 2000l en zo laten over lopen heel langzaam terug in de vijver zonder pomp gewoon met hoogte verschil en zo.

MVG


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.