The Pond Library

Vraag en Antwoord

Pomp - uv lamp gans...
 
Notifications
Clear all
Pomp - uv lamp ganse tijd draaien ?

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,355 Views
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Is het nodig dat de pomp en de uv lamp 24 uur op 24 uur moet aanstaan ? Of mag ik die instellen op verschillende tijden te laten draaien ?

Erik
:rolleyes:


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Normaal gezien met een filterinstallatie 24u op 24 draaien. Dit om de bacteriekolonie in de biologische filterkamers te behouden. Sommige mensen leggen wel hun uv lap uit in de winter maar filter moet altijd blijven draaien.


   
ReplyQuote
roland.koi
(@rolandkoi)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 9
 

Je UV zo lang aan houden dat je vijver helder blijft. Maar voor het gemak en om niet te veel invloed te hebben van het verschillende weer, Je UV 24hr aanhouden, blijft je vijver lekker helder en wat de kosten betreft merk je het niet dat hij ipv 20hr 24 hr brandt.
Voor de levens duur is het ook niet echt van invloed, je kan het beste je UV 1x per seizoen vervangen.


   
ReplyQuote
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Bedankt voor de reactie's hé

🙂


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.