The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
reiger voeren?

4 Posts
4 Users
0 Likes
3,904 Views
luke
 luke
(@luke)
Trusted Member
Joined: 22 years ago
Posts: 59
Topic starter  

Mijn vijver is op een kleine opening helemaal dichtgevroren. Er komt nu heel frequent een uitgehongerde reiger op bezoek, hij ziet er echt zielig uit. Hij kan natuurlijk niet aan m'n vissen, maar toch voel ik de behoefte om hem wat te voeren met vis of vlees. Is dit verstandig? Gaat hij nadien terug komen om m'n vissen te vangen als de dooi is ingetreden?
dank


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Wij als koiliefhebbers hebben een hart voor dieren en helpen hen graag tijdens deze moeilijke periode.

Een reiger ligt natuurlijk wel moeilijker aangezien onze hobby op hun menu staat.

Als je een reiger hebt komt die in principe wel terug tenzij hij zou ontdekken dat er niks te rapen valt.

Als je de melk bij de kat zou zetten bij wijze van spreken.
Nadeel is ook dat je andere volgens zou kunnen aantrekken zoals meeuwen.
Die zullen eerder met je voeder weg zijn dan de reiger want die komt maar 1 tot 2 maal per dag overvliegen op zijn route.


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Een reiger voeren is echt wel de kat bij de melk zetten!!!!
Hoewel we dierenvienden zijn, de ergste vijand van je vijver moet je beslist wegjagen anders komt hij zelfs 's nacht bij helder weer vissen. Inderdaad, nu kan hij toch niet aan je vissen maar als het begint te dooien en je hebt hem kunnen voederen of niet, hij zal scheel zien van de honger en als bij jou iets te halen valt zal hij steeds terug komen en is met de mooiste van je vissen weg.
Als je kan moet je hem steeds laten schrikken zodat hij niet meer terug komt.
Bij mij is hij de laatste dagen ook komen overvliegen steeds dichterbij, als ik het zie laat ik mijn honden buiten En hij vliegt over naar een andere vijver in de buurt. Alles wat hij kan vangen is goed, als het maar niet bij mij is

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

zou het niet doen, is de goden verzoeken. De reiger zal steeds terugkeren, ook als het hem beter gaat, want hij weet dat er wat te halen valt.
Voor mij is het duidelijk, help graag de dieren de winter door, alleen de reiger niet.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.