The Pond Library

Vraag en Antwoord

steurvoer lekkernij...
 
Notifications
Clear all
steurvoer lekkernij koi

10 Posts
4 Users
0 Likes
4,121 Views
harry walma
(@harry-walma)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 27
Topic starter  

Ik heb 9 koi's en 2 steuren. Voor de steuren heb ik Velda steurvoer, de koi's hebben hun eigen voer. Bij de intratuin werd me verteld dat een koi geen steurvoer zou vreten ... nou, da's bij mij dus wel even anders! De koi's krijgen voer dat op het water blijft drijven, maar blijkbaar is het ook reuze-lekker om als een gek met open bek over de bodem te gaan om al het steurvoer op te vreten.

Is er een steurvoer waar de koi's niet zo hard aan zullen eten??


   
Quote
Jeany
(@jeany)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 37
 

Buiten het feit om dat je steuren en koi niet in één vijver moet houden zou je de koi eerst kunnen voeren, omdat ze sneller zijn, en de steuren daarna op een andere vaste plaats ver van de koi. BTW, leg me eens uit waarom iemand biede in één vijver houdt? Dat heb ik nooit begrepen en ik vind het, met alle respect, vrij stom.


   
ReplyQuote
harry walma
(@harry-walma)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 27
Topic starter  

waarom stom? een koi-vijver is qua bodem en beplanting ook toch heel geschikt voor een steur. Aanvankelijk wilde ik ook niet aan steur beginnen, maar ja, in de winkel trokken ze met hun geshow zoveel aandacht dat ik overstag ging. Je kon de vissen zo aaien!
Er zijn genoeg andere koikeepers die ook een steur in hun koi-vijver hebben .. dus om nou meteen van dom te spreken...


   
ReplyQuote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 430
 

Naar mijn mening kan een steur zeker in een koivijver. Waar zou je hem anders moeten houden?
Niet zal je zeggen maar dan moet je de verkoop stop zetten en dat zie ik niet onmiddelijk gebeuren.
De vijver voor een steur moet groot zijn, niet te veel obstakels en zuiver zuurstofrijk water. Als je de geschikte steursoorten houdt (zie artikels over steuren) kan dit dan niet echt een probleem zijn in een koi-vijver. En mits een paar andachtspunten kan hij even goed gevoederd worden als de koi. Zorg er trouwens voor dat koi het steurvoer niet opeten. Ze lusten dit natuurlijk graag maar het voedsel is speciaal aangepast aan de behoeften van een steur. Zo is dit voer nogal vetrijk waardoor de koi lever en nierproblemen zou krijgen. Met een lange plastic buis kan je het voeder tot op de bodem brengen door dit erdoor te gieten. Als je de koi gelijktijdig voert zullen zij hun met hun eigen maal wel bezig houden.
De steur is een fantastische vis en mits de nodige aandachtspunten kan een echt liefhebber deze dus wel in goede conditie houden en er zo jaren van genieten. Wel spijtig dat veel mensen onwetend zijn en op die manier vele steur-levens naar de haaien sturen. Maar daarom is deze site er, om geinteresseerden nuttige tips omtrend de vijverhobby bij te brengen.
Groeten.. Timpie


   
ReplyQuote
harry walma
(@harry-walma)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 27
Topic starter  

bedankt .. hier heb ik wat aan! Ik zal het met de buis proberen!


   
ReplyQuote
2701anonymous
(@Unregistered)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Hoi ik ben het met timpie helemaal ééns, de vijver handelaren dienen de klant op de hoogte te brengen over het houden en aanschaffen van steurs.

ook dienen zij zich te beperken tot één soort (bijv)de Sterlet.

Sommige steuren behalen nog geen leeftijd van twee jaar. Bezint voor je eraan begint.

Ik doe er alles aan om het de steur zo aangenaam mogelijk te maken, en ga hiervoor zelfs mijn vijver voor uitbreiden.

Theo


   
ReplyQuote
harry walma
(@harry-walma)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 27
Topic starter  

nou .. qua ruimte en vijver hoeft de steur niet te klagen hoor! Hij kan naar hartlust zwemmen ... alleen zit ik een beetje met die draadalg, ik haal er zo veel mogelijk uit maar ja, het blijft maar onstuimig groeien en dat is wat minder voor de steur.

Trouwens, de steur zwemt nu het wat kouder wordt de hele dagen bovenin maar ik heb niet het idee dat hij zijn voer eet. Toch ziet de steur er wel gezond uit. Vreemd


   
ReplyQuote
2720anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Ik ben het helemaal eens met timpie en Theo. Maar de tip van Jeany is ook niet zo slecht, ook al was zijn laatste regel tekst wat ongelukkig. Voer de steur op een andere vaste plaats en de koi ook als eerste op een andere plaats. Ik doe dit ook op deze manier.


   
ReplyQuote
harry walma
(@harry-walma)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 27
Topic starter  

mmm .. dan heb ik zeker een beetje een domme steur. Deze zwemt de hele dag rondjes in de vijver .. maar voer zoeken op de bodem hoe maar. Hij snapt het nog niet echt ...


   
ReplyQuote
2729anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Elke vis zwemt zijn rondjes. Het is gewoon een kwestie van de steur het aan te leren. De steur gaat u dan zo beter leren kennen en het zou best wel een kunnen dat de steur na enige tijd uit uw hand komt eten. Ik ken zo genoeg mensen die hun steur kunnen aaien, maar het is kwestie van geduld en er tijd voor nemen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.