The Pond Library

Vraag en Antwoord

van zwembad naar vi...
 
Notifications
Clear all
van zwembad naar vijver

6 Posts
4 Users
0 Likes
3,609 Views
try
 try
(@try)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

ik heb de beschikking over een oud buiten zwembad, met pompen en filterinstalatie ( voor een zwembad). Nu heb ik het idee om deze te gaan gebruiken als vijver. afmetingen 7,5 x 15 m en 1,35 diep, destijds is er wel gebruik gemaakt van chloor.
Vraag: is dit mogelijk? Kan ik gebruik maken van de bestaande pomp filter instalatie? Heeft iemand tips of bijzonderheden waar ik rekening mee moet houden?:confused:
Thanks


   
Quote
Kenzoo
(@kenzoo)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 55
 

Moet volgens mij wel lukken.
Wel zwembad zeer goed uitspuiten met hoge druk, de filter goed uitkuisen, inhoud vernieuwen etc.
Maar kan je in de filter filtermateriaal aanbrengen? (filtersponsen en watten, lavastenen, ...)


   
ReplyQuote
Zwarte Panter
(@zwarte-panter)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 3
 

Hallo

Je vraag was een zwembad gebruiken kan maar uit spuiten alleen is denk ik niet genoeg.
Ik zal je een tip geven scharrel maar een kunstof vat op die van boven af kunt sluiten met een stalen ring 1 van 110 liter water of meer.
Maak een invoer boven in en een uitvoer onder in gooi deze ton vol met 50 kg zeoliet en ga hier eerst maar eens mee filteren.
Ga maar eens kijken wat je hier allemaal wel niet mee kunt filteren dit spul ontrekt chemisch afval uit het water wordt zelfs toegepast om koel water van kern centrales te ontsmetten dit spul gebruik ik zelf voor mijn vijver werkt perfect.
Alleen wat je absoluut niet mag doen is je vijver aanvullen met zout want dan krijg je een tegen reactie.
Zout word namelijk gebruikt om zeoliet weer te kunnen actieveren werkt als een spons die uitgeknepen word.

Als je meer vragen hebt hoor ik het wel.

Groeten Zwarte Panter


   
ReplyQuote
Zwarte Panter
(@zwarte-panter)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 3
 

Hoi nog een tip van mij als je over zeoliet filter zeker een maand en je wilt graag weten of je water goed is dan koop maar wat mosselen of je kunt ze ook wel vangen in kolken met de blote voeten en doe die dan in het zwembad.
Mooiste is als je een emmer pakt met een gesloten deksel en hier flink wat gaten in boord laat aan een touw de emmer in het water zakken en controleer om de dag of de mosselen in tact blijven.
Als deze dood gaan dan weet jij dat het water niet zuver genoeg is want mosselen zijn gevoeliger nog als vissen zij zuiveren met een uitstekende tong dit zie je als ze openstaan net een zeil achtige filter tong.
Als ze rotten stinken ze naar dooie vis daarom om de dag controleren.

Groeten Zwarte Panter succes


   
ReplyQuote
Jarrod
(@jarrod)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 12
 

Ik zou doen zoals Kenzoo zegt, maar de originele zwembadfilter gaat niet geschikt zijn voor filtering: 1/3 van de totale inhoud van het zwembad dient te zijn voorzien voor filtering met lavasteen, niks anders zal lukken!:-)


   
ReplyQuote
Jarrod
(@jarrod)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 12
 

Nog even vergeten te vermelden:als je zwembad een blauwe liner heeft, raad ik aan deze te verwijderen en er een zwarte in te plaatsen,anders bij een blauwe ga je steeds de indruk krijgen dat ge met een vies vuil zwembad zit!(gezond vijverwater heeft een lichtgroene schijn door de microorganismen die zich in het water bevinden.Indien de liner er uitkan, mets je best een scheidingswand om zo je lavafilter te creëren.Kijk gerust op de foto's op mijn profiel van onze "strakke" zwemvijver.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.