The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
verhuis...

7 Posts
4 Users
0 Likes
3,280 Views
BMaster
(@bmaster)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Binnen een paar maanden verhuizen we, en ik weet niet goed wat gedaan met de vijver. De vijver zelf laten we liggen, maar vissen, planten en stenen zouden we graag meenemen, want we weten niet wat de nieuwe huurder van plan is met de tuin. Planten zijn eenvoudig mee te nemen (die kan ik gewoon in een bak water zetten denk ik?). Maar de vissen... ik zou ze bij m'n ouders in de vijver gaan zetten, of ik kan in onze nieuwe tuin een bak zetten tot de nieuwe vijver af is, of ik kan in de nieuwe tuin "snel" een put graven en met een klein stuk folie een tijdelijk vijver maken. Wat raden jullie aan?


   
Quote
joopfen
(@joopfen)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 24
 

planten is idd niet zo een probleem heb het ook wel eens gehad alleen dan een verbouwing van de vijver. planten met vijveraarde en al overzetten in een bak met water en klaar.

je vissen hoeft ook geen probleem te zijn zorg voor een q-bak met goede filtering en je kan je vissen daarin verzorgen totdat je vijver klaar is in je nieuwe tuin. afhankelijk van de grote van je vissen en wat voor soort en hoeveelheid, wel rekening houden met de grote van je q-bak en je filter.

en zeer belangrijk bij overplaatsing van vissen is de tempratuur!!!
meet voor je ze overplaatst eerst de tempratuur van de oude vijver en zorg dat de niuwe ruimte (q-bak) dezelfde tempratuur heeft. een graadje verschil mag wel maar zorg ervoor dat dat niet meer is.
ook moet je ervoor zorgen dat je waterwaardes goed zijn!


   
ReplyQuote
BMaster
(@bmaster)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Het zijn maar 'gewone' shubunkin e.d., we hebben ze zelf ongeveer een jaar denk ik. Ik zou ze evengoed bij m'n ouders kunnen afzetten, en er nieuwe kopen als onze vijver af is. Maar je geraakt er toch aan gehecht, dus hou ik ze liever bij 🙂


   
ReplyQuote
Kip
 Kip
(@kip)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 41
 

Eh, klein puntje: als je je huis verkocht hebt, dan is dat inclusief de tuin en de vijver. Dat zijn onroerende goederen. De vissen meenemen is één ding, maar als je ook de planten eruit haalt dan verminder je de waarde van het geheel en kan de koper je daarop aanspreken. Tenzij je in het koopcontract de inhoud van de vijver expliciet buiten de boedel hebt gehouden.


   
ReplyQuote
BMaster
(@bmaster)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Eerst en vooral, @Kip: we huurden een huis, wat nu dus opnieuw verhuurd zal worden aan iemand anders.

Ondertussen zijn we al dichter bij de verhuis aangekomen. Mijn zus is aan het verbouwen, en in de badkamer die ze uitbreken staat een badkuip waar ze vanaf willen. Het plan is om die badkuip te gebruiken als tijdelijk onderdak voor onze vissen. Iemand hier een mening over?

Een filter heb ik trouwens nu in de vijver niet, ik probeer het geheel op natuurlijke wijze in evenwicht te krijgen.


   
ReplyQuote
Eddy Keuninckx
(@eddy-keuninckx)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

Hallo,

Ik wil je graag 1 raad geven: verhuis eerst uw vissen en daarna pas uw planten.
Toen ik verhuisde deed ik het omgekeerde en de volgende dag begonnen mijn vissen 1 voor 1 te sterven.
Ik heb dan nog in alle haasten vervoer moeten zoeken om de resterende vissen uit de vijver te halen.
Verschillende Koi zijn in mijn handen nog gestorven, natuurlijk de mooiste eerst.
Reden van deze massale sterfte: moerasgas dat vrijkomt bij het verwijderen van de vijverplanten.

Groetjes,
Eddy


   
ReplyQuote
BMaster
(@bmaster)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Da's een goeie tip, bedankt!


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.