The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Vissen bowlen?

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,260 Views
Lisa
 Lisa
(@lisa)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 12
Topic starter  

Ik was vandaag bij een vissenwinkel en daar stond op een papiertje dat de vissen niet gebowld werden. De medewerkster kon mij niet vertellen wat het betekende want ze wist het niet. Hier ongetwijfeld wel 😀 dus kan mij iemand uitleggen wat er nou bedoelt wordt met "onze vissen worden niet gebowld"?


   
Quote
Koidream
(@koidream)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 269
 

Heel simpel, maar je moet het natuurlijk weten hé...
Het verwonderd me echter dat zelfs de medewerkers dit niet weten.
Zal ik het jou even vertellen.
Een bowl is een (meestal blauw) vat waar vissen (meestal koi) ingezet worden om rustig te kunnen bekijken. Met "bowlen" bedoelen ze dus, vissen vangen en even apart zetten in een dergelijke "bowl" (of noem het vat), zodat de mogelijke klant de vis rustig kan bekijken en keuren.
Dit geeft natuurlijk extra stress aan de vissen. Ook geeft dit extra werk voor de betreffende handelaar, en dit zal waarschijnlijk de reden zijn waarom er niet gebowled wordt.


   
ReplyQuote
Lisa
 Lisa
(@lisa)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 12
Topic starter  

Mja, ze mocht ook geen vis verkopen :confused: Gisterochtend is mijn vriend daar geweest en sleepte mij 's middags weer mee om vis te laten zien. Toen hij tegen die medewerkster zei ik wil die vis graag kopen mocht dat niet. Zij mocht geen vissen verkopen en de man die daarover ging was weg, kon ze niet bereiken en ze wist ook niet of die die dag nog terugkwam. Raar hoor, je zet toch niet op een zaterdagmiddag iemand alleen in de zaak die weinig van vissen weet en ook niet mag verkopen.

Maar goed, bedankt voor je uitleg over dat bowlen :-). Het ging hier om niet echt grote vissen van zo'n 400 euro (oef!) per stuk die je kon voorbespreken en over een tijdje dan op kon halen. Op zo'n blaadje ervoor stond dus dat ze niet gebowld werden, nu snap ik de betekenis daarvan.


   
ReplyQuote
richardjansen
(@richardjansen)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 135
 

bwhaha, lekkere dierenwinkel :S

Stel je nou voor dat dat mens wel die vis uit de bak moest halen....

zou een lekkere puinhoop worden 😛


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.