The Pond Library

Vraag en Antwoord

Vissen tijdelijk on...
 
Notifications
Clear all
Vissen tijdelijk onderbrengen

5 Posts
4 Users
0 Likes
4,546 Views
hetty10
(@hetty10)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo viskenners, ik hoop dat jullie ons kunnen helpen.

Wij hebben een behoorlijk grote vijver met verschillende waterdieren, zoals goudvissen in verschillende soorten en maten, steuren, koikarpers enz enz.
Ook kikkers en salamanders ontbreken niet.

Het is een mooie vijver, maar toch willen wij de boel gaan veranderen, met name in de grootte. Hij moet nog groter en mooier worden.

Dat betekend dat de vijver leeg moet, maar wat doe ik dan met mijn vissen???
Ik ga er van uit dat e.e.a. toch wel snel een maand gaat duren en voordat de vissen dan weer de nieuwe vijver in kunnen zal ook wel een poosje in beslag nemen!
Wie weet een oplossing, het zijn er teveel om even in het ligbad te doen!!!
Groetjes Hetty


   
Quote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

Dat is een klus die je het beste in het najaar kan uitvoeren,in het voorjaar zijn de vissen nog te verzwakt door de winter, ik ben van plan er in oktober aan te beginnen en heb ondertussen een groot zwembad gekocht, rond 3.10 m en diep 70 cm ik kan mijn filter daarop aansluiten en met regelmatig water verversen extra zuurstof en weinig voeren moeten ze het wel een week of 3 uit kunnen houden

Gr Cobuus


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Ook ik ga dit voorjaar, eind april begin mei mijn vijver een grote onderhoudsbeurt geven en enkele beginnersfoutjes uit wegwerken. Wel beschik ik over een binnenvijver van 3500 l die net groot genoeg is om mijn vijverdieren voorlopig in onder te brengen. Hij meet 3,20m x1.22m en is met 90cm water gevuld. Een goed filter en extra zuurstof maakt dat mijn vissen het hier wel enkele dagen of weken kunnen uithouden. Heel spaarzaam voederen of zelfs ze te laten vasten zijn goede opties.
Ik weet niet over hoeveel vissen het bij jullie gaat, oplossingen zijn er altijd. Misschien bij een handelaar een ruimte huren waar je ze even kan onderbrengen?

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 104
 

Cobuus;31902 wrote: Dat is een klus die je het beste in het najaar kan uitvoeren,in het voorjaar zijn de vissen nog te verzwakt door de winter, ik ben van plan er in oktober aan te beginnen en heb ondertussen een groot zwembad gekocht, rond 3.10 m en diep 70 cm ik kan mijn filter daarop aansluiten en met regelmatig water verversen extra zuurstof en weinig voeren moeten ze het wel een week of 3 uit kunnen houden

Gr Cobuus

Let je wel op met die weekmakers die in het plastic zitten 😎 is niet zo best voor je koi;)


   
ReplyQuote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

Hallo Skrans

Goed dat je dat even meld van de weekmakers Skrans heb je gelijk in, maar ik was van plan om het zwembad aan de binnenkant te voorzien van vijverfolie ook om evt lekkage te voorkomen of te wel het zekere voor het onzekere

Gr Cobuus


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.