The Pond Library

Vraag en Antwoord

Wanneer kreeg jij p...
 
Notifications
Clear all
Wanneer kreeg jij problemen met je vijver ?

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,055 Views
Wernie
(@wernie)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Omdat ik hier toch veel mensen zie (lees) met problemen vroeg ik me af wanneer de 1e problemen zouden opduiken !

Dus : Wanneer kreeg jij het eerst problemen met je vijver ?


   
Quote
Ripley
(@ripley)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 14
 

Na 1 jaar.

Ik heb een informele vijver met koi erin. Het probleem werd veroorzaakt door een jonge merel die in het water was gevall en verdronken. Ik ontdekt hem pas tussen de overbegroeiing toen de kois ernstig ziek werden...


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

zeer leuke poll Wernie.
Zelf eerste probleem na vier jaar (in 2002) met enkele zieke koi (bacterieinfectie) Oorzaak uitwerpselen van vogels en/of andere aanpak van filteronderhoud. Problemen ondertussen van de baan.
Dit jaar buis tussen de 2de en 3de kamer komt los na vier jaar los(ik heb een multivortex systeem). Was er vrij snel bij. enkel skimemrpomp liep droog.


   
ReplyQuote
Wernie
(@wernie)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Dank je wel,

Ik wil hier niet morbide doen of zo, maar het kan interessant zijn een idee te hebben van eventuele problemen en op welke termijn. Opstartmoeilijkheden hebben waarschijnlijk meerderen, maar bepaalde akties zullen enkel op lange termijn gevolgen hebben en voorkomen is beter dan genezen hé !!

Nu weten we al dat ik regelmatig eens tussen het struikgewas naar dode dieren moet speuren ! Iets wat nu niet direkt op mijn lijstje met prioriteiten zou gestaan hebben denk ik ....

Voten maar !!


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.