The Pond Library

Vraag en Antwoord

wat te doen tegen k...
 
Notifications
Clear all
wat te doen tegen katten

16 Posts
13 Users
0 Likes
8,982 Views
frozenfrog
(@frozenfrog)
New Member
Joined: 17 years ago
Posts: 3
Topic starter  

hoi hoi ik heb pas me vijver veranderd en dieper gegraven ,nu is tie bijna klaar en vissen zwemmen lekker rond ,grrrrrrrrrrrrr mis ik al twee vissen ik gezocht liggen ze tussen de struiken half opgegeten een reiger kan niet want heel me tuin is over spannen met vis draad ,maar stroom draad gaat niet wegens onze eigen kat en hond wie heeft er een oplossing


   
Quote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

hoi frozenfrog

waarom kan je geen stroomdraad zetten? je hond zal dat rap genoeg weten en er uit de buurt blijven, en je kat ook, daar zit weinig stroom op hé, als ze daar aankomen schrikken ze eventjes, maar houder er echt geen letsels aan over.
wij hebben zelf een newfoundlander en twee vijvers, en ja hoor, stroomdraad errond voor katten en reigers... en de hond.... heeft het één keertje uitgetest en daarna nooit meer...

groetjes

poeken


   
ReplyQuote
Arno Gommers.
(@arno-gommers)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 5
 

Hallo allebij..
Wij hadden het zelfde probleem. Alleen hadden wij aan de rand van de vijver bij iedere hoek een stokje geplaatst en daar aan een wit touwtje gedaan. Aan dat witte touwtje hebben we wat zilverfolie op gedaan. Sinds dien zijn er bij ONS geen vissen meer weg gehaald en geloof mij bij ons zitten er veel reigers en katten..
Met dit toppic wil ik geen oude koeien uit de sloot halen hoor, maar het is maar een tip voor mensen:rolleyes: 🙂 .
Groetjes Arno


   
ReplyQuote
marchertje
(@marchertje)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 25
 

hallo frozenfrog

poeken heeft helemaal gelijk , ik heb een eigenwijs hondje maar na 2 keer een keer gepiept te hebben loopt ie er met een boogje om de vijver.
ze houden er niks aan over maar schrikken alleen maar

groetjes marc


   
ReplyQuote
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
 

Heb hier ergens gelezen dat een reiger vanop de oever naar de vijver toe wandelt, hij land dus niet in de vijver zelf ? Mag ik de schrikkeldraad juist aan de vijverrand plaatsen (valt dan minder op dan op 15 a 30 cm afstand), is een betonnen vijver met een betonrand van 10 cm breedte. Visdraad juist boven het water plaatsen, helpt dit ook ? Maar dan ben ik nog niet verlost van de katten, want reigers heb ik nog niet gezien en toch is de vijver leeg 😡 dus schrikkeldraad zal de beste keuze zijn, onze hond zal wel schrikken, want hij ging steeds kijken naar de vijver als ik zeg 'waar zitten de visjes' :rolleyes:


   
ReplyQuote
doitsu.nl
(@doitsunl)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 14
 

Hele brede pvc buis van metertje of anderhalf lang schuin ingraven, stukje vis onderin gooien en wachten maar... kat kruipt er in kan er niet meer uit, buis uit de grond trekken en gat dicht stampen. Herhaal dit trucje tot de buurt kat-vrij is.;)

Helaas dat is dus strafbaar...:( jammer jammer jammer

Gewoon een kant en klaar setje schrikdraad kopen, werkt prima.
Een andere optie is een zgn. scarecrow een bewegingssensor gekoppeld aan een waterslang. Zodra er een kat of reiger in je tuin komt spuit deze er gericht een waterstraal naar toe...vinden de beestjes niet leuk en blijven in het vervolg wel weg.

Groeten,

Doitsu


   
ReplyQuote
vijverken
(@vijverken)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
 

doitsu.nl;25225 wrote: Hele brede pvc buis van metertje of anderhalf lang schuin ingraven, stukje vis onderin gooien en wachten maar... kat kruipt er in kan er niet meer uit, buis uit de grond trekken en gat dicht stampen. Herhaal dit trucje tot de buurt kat-vrij is.;)

Helaas dat is dus strafbaar...:( jammer jammer jammer

Groeten,

Doitsu

U bent vast een grote natuurliefhebber?


   
ReplyQuote
Hagar
(@hagar)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 78
 

vijverken;25240 wrote: U bent vast een grote natuurliefhebber?

Huiskatten hebben net zoveel met de natuur te maken als koeien in een weiland. Helemaal niets.


   
ReplyQuote
doitsu.nl
(@doitsunl)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 14
 

Ben wel natuurliefhebber, zal ook nooit een dier iets aandoen omdat zijn baasje een asociaal stuk vreten is wat een ander met problemen opzadeld omdat hij/zij zonodig een huisdier moet hebben.... Bovenstaande was dus ook niet serieus bedoeld en ga er niet vanuit dat mensen het als zodanig opvatten:confused::confused:

Wel hoop ik dat er ooit een wet komt dat een kat niet meer buiten je eigen tuin mag komen tenzij aangelijnd. Als je je hond uitlaat moet je een poepschep meenemen en de rotzooi opruimen anders krijg je een boete, maar als er iedere week een kudde katten in andermans tuin gaat zitten schijten vind men dat heel normaal en kunnen de baasjes er zogenaamd niks aan doen:mad:.

Om nog maar te zwijgen over mensen met een vijver waar bij bosjes de vis uit wordt gevreten of de vissen schuw op de bodem blijven omdat er weer eens een kat is langsgeweest.. Of mens met vogels die zich te pletter vliegen omdat er weer een kat op de kooi heeft gezeten.

Ik ben van mening dat je een ander niet met jouw dier lastig moet vallen dus je kat gewoon binnen houden of aan een lijn in de tuin. In mijn vriendenkring zijn genoeg mensen met katten maar daarvan komt er niet een verder dan de eigen achtertuin, deze beesten hebben het prima naar hun zin en weten gewoon niet beter.:)

Dus mijn stelling is dat mensen die hun katten vrij buiten laten lopen gewoon aso's zijn met nul respect voor anderen.

Groeten,

Doitsu


   
ReplyQuote
Hagar
(@hagar)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 78
 

doitsu.nl;25248 wrote:

Dus mijn stelling is dat mensen die hun katten vrij buiten laten lopen gewoon aso's zijn met nul respect voor anderen.

Groeten,

Doitsu

Volkomen mee eens. Ben 4 koi kwijtgeraakt aan die #%*#katten en als je de buren aanspreekt dat je hun 5 (!) katten niet in de tuin wilt hebben dan zijn ze nog zwaar beledigd ook, stelletje hufters.


   
ReplyQuote
Marinus
(@marinus)
New Member
Joined: 17 years ago
Posts: 3
 

Hagar;25250 wrote: Volkomen mee eens. Ben 4 koi kwijtgeraakt aan die #%*#katten en als je de buren aanspreekt dat je hun 5 (!) katten niet in de tuin wilt hebben dan zijn ze nog zwaar beledigd ook, stelletje hufters.

Hoi Hagar,

Ik heb zelf een vijver van 8000 ltr, met verschillende vissen er in.
De steur wel bekend heb ik ook 3 stuks waarvan een ruim 30 cm is en regelmatig met zijn koppie boven het water uitkomt dus een prooi voor de kat of reiger.
Zelf heb ik ook 2 katten maar die zijn een keer met de neus tegen het schrikdraad aangelopen en nu houden ze zeker een meter of 3 afstand van de vijver :D, ideaal voor 49 euro ben je klaar .

MVG
Marinus


   
ReplyQuote
klompken
(@klompken)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 38
 

vijvers en katten, altijd leuke standpunten.
heb zelf een vijver en ook een kat:rolleyes:, nog nooit geen probleem gehad, de kat ligt soms op de rand van de vijver naar de vissen te kijken. punt is dat een kat ook dient opgevoed te worden, zoals vele baasjes van huisdieren:p.
met een kat die de vissen gerust laat heb je wel geen probleem met de reiger.

het is maar hoe je het bekijkt:D

klompken


   
ReplyQuote
patrickv6306
(@patrickv6306)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 25
 

ik ben zelf een kattenliefhebber, ik zou eerder alle honden laten afmaken dan katten.
katten houden van nature van vissen en zullen deze ook eten ook.
ik zelf ben geen voorstander van katten die buiten lopen. je huisdieren horen op je eigen terein. zowel honden als katten. hier ben ik nooit iemand tegen gekomen die de stront van hun honden opruimen, ze zeiken mijn heg aan de straat kant kapot. honden horen aan de lijn, vallen kinderen aan. als je buiten loopt wat zie je.... stront van honden overal. katten hebben tenminste manieren om het onder te graven.


   
ReplyQuote
Bert.s
(@berts)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 211
 

Ik heb ook een koi vijver.
Over de gehele tuin ca 7 x 13 meter heb ik om de halve meter vissnoer gespannen op ongeveer 2,50 meter hoogte.
Daarnaast heb ik bij de vijver een reigerschrik staan die met water gaat spuiten als er iets of iemand in de buurt komt.
Ik ben ook dus nog mooit een vis kwijtgeraakt.

Groetjes bert Sijbring

Kijk ook eens op www.sijbring-assen.nl


   
ReplyQuote
optiplex
(@optiplex)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 92
 

patrickv6306;25280 wrote: ik ben zelf een kattenliefhebber, ik zou eerder alle honden laten afmaken dan katten.
.... stront van honden overal. katten hebben tenminste manieren om het onder te graven.

Tja, dat katten overal hun urine sproeien ? Dat katten in je slaapkamer binnendringen en daar alles onderpiesen. Dat katten met hun vuile haren in je bed gaan liggen. Dat katten goed zijn voor honderdduizenden vogelslachtoffers per jaar, alleen al in de U.K. Dat katten andere katten met katten-aids besmetten. Dat je niet in de zandbak kan laten spelen als je eens 1 keer het afdeknet vergeten bent... Dat je tgv de kattensecreties honderden platte wratjes op je lichaam krijgt... toffe beesten die katten zeg !
Ja voor katten op een flat, in huis of in een loopren. NEen voor loslopende katten!


   
ReplyQuote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

ik ben van dezelfde mening optiplex, geef mij maar onze newfoundlander, is natuurlijk wel een goed opgevoede hond hé... doet zelfs haar behoefte niet op straat, maar ze wacht netjes tot we thuis zijn en ze op haar vaste plaatsje kan gaan.... leer dat een kat maar eens....


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.