The Pond Library

Vraag en Antwoord

welke maand de vijv...
 
Notifications
Clear all
welke maand de vijver opstarten

4 Posts
3 Users
0 Likes
4,219 Views
marco01
(@marco01)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 58
Topic starter  

hoi allemaal

wat is een mooie maand om de vijver weer up to date te maken?
en daarmee bedoel ik dan de resten van bladeren die er nog inleggen.
en dan het water weer op het juiste peil krijgen (kh,gh en hp waarde).
en dan nieuwe planten erbij zetten en natuurlijk vissen.

gr marco


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

zou ermee wachten tot April. De winter kan zo nog lang duren en voor die tijd zijn er zeker geen vijverplanten te koop. Anders zijn het toch overgebleven planten van vorig jaar.
Het bijzetten van vis kan in dezelfde maand, bedenk echter wel, dat de vijver uit zijn winterslaap komt. Net als alles trouwens, dus meet je water van te voren en start alles op, alvorens vis bij te zetten. Bladeren e.d. kun je ook in april doen. Maar alles hangt af van hoe koning Winter zijn werk af wil maken,

Hokie


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

April vind ik nog zeker vroeg genoeg, alles is afhankelijk van het weer. Ik raad aan om te wachten tot je vijver een 10-tal graden warm is. Vis bijzetten zou ik pas eind mei, begin juni doen, ook om de temperatuurverschillen van bij de handelaar en je vijver zo klein mogelijk te hebben. Afgestorven planten delen en bladeren kan je echter na de winter al voorzichtig uit je vijver halen, zorg wel dat je de vissen zo weinig mogelijk stoort, een stresssituatie kost wat kost vermijden.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
marco01
(@marco01)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 58
Topic starter  

hoi

dank jullie wel voor de tips


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.