The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
winter

7 Posts
7 Users
0 Likes
2,537 Views
bud
 bud
(@bud)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Ik lees steeds maar dat er mensen zijn die hun koi in de winter niet voeren. hoelang kunnen onze koi zonder eten ????


   
Quote
mic
 mic
(@mic)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 186
 

onder de 7° werkt de spijsvertering niet meer , maar ze hebben tijdens de warme maanden wel een vetreserve opgebouwd zodat ze de winter wel doorkomen zonder problemen .

mvg
Mic


   
ReplyQuote
etienne
(@etienne)
Reputable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 363
 

In feite mag je je koi het ganse jaar doorvoederen. Alleen in de winter lichter verteerbaar en minder in hoeveelheid. Voor de vissen is het niet zo negatief. Het is wel slecht voor de kwaliteit van het vijverwater omdat de filter ook in winterrust is en de vervuiling door een te eintense voeding niet aankan. In die zin is teveel voerderen ook voor de vissen slecht.
Ik was vroeger ook de mening toegedaan om in de winter niet te voederen. Ik heb dit dan ook jaren toegepast. De laatste jaren zijn de winters toch wel een stuk zachter waardoor de watertemperaturen nooit meer zo diep terugvallen als vroeger. De koi blijven dus ook in de winter actiever!


   
ReplyQuote
arend039
(@arend039)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 88
 

ook ik voer in de winter door al is het met matede laatste dagen weer iets opgevoerd wel je water in de gaten blijven houden en blijven verversen het voer weatgerm is licht verteerbaar ik meng dit door mijn gewone voer af entoe iets bruin brood waar ik honing door doe ik weet dat er hobbyisten zijn die onder de 6 graden niet meer voeren moet iedereen ook zelf weten zelf wil ik mijn koi niet uitmergelen


   
ReplyQuote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 370
 

Hoi Bud,
Ik zelf blijf de koi doorvoeren tot + - 6° als ze er achter vragen natuurlijk.
Kom ik bijvoorbeeld bij 8° aan de vijver en de koi komen niet kijken, krijgen ze niets. Langs de andere kant komen ze bij 6° wel kijken dan krijgen ze wat wheatgerm.
Hiermee bedoel ik dat , wanneer je de koi een beetje observeerd, ze zelf wel aangeven wanneer ze willen eten dan niet.
Onder de 6° komen ze ,althans hier bij ons, niet meer om eten bedelen en daarom zeg ik dat ik blijf voeren tot + - 6°.
Bij jou kan dat totaal anders zijn. Dus, hou ze goed in de gaten en leer van je koi.
Hou ook je waterwaardes goed in de gaten want ook de baccies in de filter draaien op een laag pitje. Eventueel wat meer water verversen houd alles onder controle.


   
ReplyQuote
lazlo
(@lazlo)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
 

Een goede raad : las steeds een periode van minimaal 3 maand zonder voeding in. Zelfs als je vijver is verwarmd. Vanaf december tot maart voeder ik niet meer, tenzij het water toch nog een behoorlijke temperatuur heeft van 8°. Dit is een raad van een Japanse kweker die een sessie gegeven heeft over koi. Als zelfs deze mensen zeggen van minimaal een periode van 2 maand vasten in te lassen,, da


   
ReplyQuote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Lazlo schreef:

Dit is een raad van een Japanse kweker die een sessie gegeven heeft over koi. Als zelfs deze mensen zeggen van minimaal een periode van 2 maand vasten in te lassen,, da

Ik weet niet hoe de post eindigt... vast iets misgegaan.
Maar heeft dat advies betrekking op een gemiddelde koivijver of doelde hij niet misschien meer op de mudponds? (waar van nature al veel voedsel aanwezig is)

Dennis


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.