The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
biotec 5

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,438 Views
johnd1
(@johnd1)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik heb op mijn pomp nu een filter aangesloten(biotec 5) mijn vraag is nu moet ik mijn filter dag en nacht laten aanliggen,of is tijdens de dag aleen genoeg.(Ben nog maar een beginner)dank bij voorbaat .john


   
Quote
mic
 mic
(@mic)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 186
 

Hallo ,

24/24 en 365 dagen lang laten aanliggen .
In je filter vestigen zich bacterien die de vijver gezond helpen houden .
Als deze 3 uur lang geen water meer hebben , sterven ze af en zijn ze giftig voor je vissen .

In de winter kun je evenwel je filter er van tussen halen als je denkt dat deze dicht zal vriezen . In het voorjaar heeft je filter dan wel weer tijd nodig om 'op te starten' (lees : tijd nodig voor je bacterien )

mvg
Mic


   
ReplyQuote
werner
(@werner)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 83
 

Hi johnd1, Mic,

Ik laat de filters ook gewoon in de winter doordraaien. Doordat het water door de filter en buizen blijft stromen vriezen ze niet dicht of kapot.

gtjs,
Werner.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.