The Pond Library

Vraag en Antwoord

capaciteit luchtpom...
 
Notifications
Clear all
capaciteit luchtpomp

4 Posts
4 Users
0 Likes
2,575 Views
simba
(@simba)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 6
Topic starter  

Hallo,

ik heb een vijver van ongeveer 9000 liter.
Hoe groot moet de capaciteit van een luchtpomp zijn?
Is een luchtpomp noodzakelijk.
In de winter laat ik mijn fonteinpomp draaien(in de vorm van een halve bol) en die zorgt ervoor dat er een groot wak in het ijs blijft.

Alvast bedankt


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

een luchtpomp is niet zo zeer nodig in de vijver zelf, wel in de filter om da baccies beter hun werk te kunnen laten doen


   
ReplyQuote
optiplex
(@optiplex)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 92
 

1 "bol" per 5000 liter.
Een luchtpomp brengt luchtbellen in het water, een fonteinpomp zorgt voor nogal veel watermassa's die "bewegen". Het is dus niet slecht om 's winters toch een luchtpomp (best piston, liever geen membraan wegens duurzaamheid) te installeren. Electriciteitsverbruik luchtpomp/fonteinpomp zal ook wel drastisch verschillen !
Piet's advies mbt filter klopt (tenzij uw filtersysteem dmv venturi's zelf wat zuurstof in het te filteren water brengt, bv oase, en zelfs dan is het nuttig !). Tijdens heel warme periodi in de zomer is het toch handig een luchtpomp bij de hand te hebben hoor.


   
ReplyQuote
henry
(@henry)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 48
 

Ik gebruik een fietspomp werkt goed en stroomverbruik is zeer laag kost alleen beetje tijd


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.