The Pond Library

Vraag en Antwoord

Filter kleine koi v...
 
Notifications
Clear all
Filter kleine koi vijver

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,322 Views
Cris-99
(@cris-99)
New Member
Joined: 8 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik krijg mijn vijver niet helder en snap niet goed waarom hij troebel blijft. De vijver is 2kuub, diepste punt in 1mtr en er zwemmen 3 koi in van 30cm. Er zit een pomp in van 1500ltr per uur, een waterlellie en 2 mandjes zuurstofplanten met vijversaarde en daarop kiezels, verder een zuurstofpompje en de filtratie is een 3 kamerfilter met borstels,jap matten en lavestenen ook zit er nog een uv lamp op van 9 watt. Iemand enig idee?


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Een troebele vijver kan verschillende oorzaken hebben maar ik som er hier enkele op:
De uv lamp kan aan vervanging toe zijn. Hoe lang is het geleden dat u deze vervangen hebt?
Hoe onderhoud u uw filter?
De combinatie van koi en vijvermandjes met vijveraarde en kiezels is niet ideaal. Koi zijn namelijk bodemwoelende vissen en veel kans dat ze zich aan het amuseren zijn in de mandjes.
Bezinksel van organisch afval op de bodem van de vijver. De koi woelen en wroeten hierin met troebel wat tot gevolg.


   
ReplyQuote
wolter
(@wolter)
New Member
Joined: 8 years ago
Posts: 1
 

ik weet het niet zeker maar ik denk dat je pomp niet genoeg kap heeft 1500 l is niet veel begin maar eens met 10.000 liter


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.