The Pond Library

Vraag en Antwoord

Filter voor siervij...
 
Notifications
Clear all
Filter voor siervijver en aantal-vis-in-vijver-fabel

2 Posts
2 Users
0 Likes
4,232 Views
Plonsje
(@plonsje)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 57
Topic starter  

Door uitbreiding van de huidige vijver, zijn we verplicht om de bestaande filter eveneens uit te breiden. bestaande filter is een zelfgemaakte filter (regenton) met de volgende materialen (van onder te beginnen): substraat, kool, groene watten, dikkere mat, fijne filterdoek. Hoe kunnen we hier een tweede regenton op aansluiten en is de samenstelling van de filter goed of raden jullie iets anders aan.

De toekomstige watercapaciteit zal zo'n 4000 liter zijn.

Fabel

Ze hebben me verteld gehad dat hoe groter de filter hoe meer vis in de vijver. dus vis per liter is een fabel. Dit is uit zeer betrouwbare bron vernomen geweest. (als je toch een leidraad wil: Per 1000 liter 3m vis als de filters optimaal werken en groot genoeg zijn.)


   
Quote
Maggy
(@maggy)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 38
 

Het is geen fabel, maar het hangt er ook van af welke soorten van vissen dat je in je vijver zet.
Een shubunkin of een koi is een groot verschil.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.