The Pond Library

Vraag en Antwoord

filterborstels niet...
 
Notifications
Clear all
filterborstels niet vuil

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,485 Views
31458anonymous
 Hs
(@Hs)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Vorig jaar moest ik bijna iedere week de borstels reinigen door veel groen die er zich aanhechte , het water was niet echt helder ook
dit jaar , een kleine 2 jaar na nieuwe grote filter te plaatsen is het water helder en hoef ik de borstels niet meer te reinigen
UV lampen 110 watt waren er vroeger ook , kan het zijn dat het is daar er nu enorm veel bacterien inzitten en die alles opeten ?
filter : 12 borstels en 7 kamers met japanse matten
vijver 25000 liter , koi
alvast bedankt
hugo


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Als je filter té klein is, zeker het mechanische deel (eerste deel, borstels) dan zit die snel verzadigd en moet je hem té dikwijls reinigen en voor een filter is dat ook niet goed.

Alles opeten is veel gezegd, organisch afval zul je altijd hebben. In een goed werkend filter zou je in principe de borstels moeten zien vuil worden en niet de japanse matten.

Zitten de borstels in een vortex? (rond vat) Als je filter over kraantjes beschikt om het vuil af te laten regelmatig doen.


   
ReplyQuote
31465anonymous
 Hs
(@Hs)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 1
 

dank ,
geen vortex , wel 12 borstels ,zin eigenlijk 2 dezlfde 4 kamer filters aan elkaar met per kamer een afvoer schuif 110 diameter
hugo


   
ReplyQuote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 92
 

een goed filter heeft een tijd nodig voor het 'ingedraaid' is, dat is één reden waarom je filter nu minder vuil wordt dan vorig jaar, ook is het weer een stuk minder warm als vorig jaar waardoor er minder alg in de vijver groeit en ook eten je koi minder als het minder warm is en produceren ze dus minder afval dat verwerkt moet worden, er zijn verschillende omstandigheden waardoor dit gebeurt.

Rust en regelmaat is het belangrijkste voor een goed werkend ecosysteem.
Dus gewoon doorgaan met wat je deed, je bent op de goede weg


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.