The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Filtervragen

4 Posts
2 Users
0 Likes
2,080 Views
peter002
(@peter002)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 8
Topic starter  

Hoi allemaal,

Wie kan mij een wat uitleg geven want ik bergijp het niet meer.
Ik ben naarstig op zoek naar een filter voor mijn vijvertje inhoud 12m3 er zitten nog geen vissen in maar dit moet wel komen.
Het worden geen Koi's want daar id denk ik de vijver niet voor geschikt
( en daar sla ik mezelf al zachtjens tegen mijn hoofd want het zijn toch wel lieve en mooie beestjes,denk dat er hier een virus aan het onstaan is.Misschien moet ik maar aan Henri Ringer vragen of hij ook een antivirus heeft voor mij want voorlopig wordt de vijver niet meer verbouwd.)
Nu ben ik al bij een paar zaken geweest heb al veschillende systemen gezien(ook hele dure).Hier rijzen dan ook mijn vragen.
Zo heb ik dus een oase biotec systeem gezien voor de inhoud geschikt voor mijn vijver en een driekamer systeem met een vortex de ,afmetingen verschilden nogal hier snap ik dus het waarom niet van.
Wat is hier het verschil? :confused:
Hier beginnen ook mijn twijfels over het te nemen systeem want dit moet goed zijn .
Dus wie kan mij eens wat info geven over wat nu het beste zal zijn.
Een gravity filter kan niet want het vijvertje is al klaar zover maar dat zal denk ik het probleem niet zijn.
En kan iemand mij wat hints geven qua merken van filters en misschien ook zaken die zich hebben bewezen op dit gebied.
Ik wil graag een goed systeem en dan geef ik liever een paar Euro's meer uit.

Bij voorbaat dank,
groeten Peter.


   
Quote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

Beste Peter,

Een vaccin tegen koi? Er wordt aan gewerkt. Het zal nog een twintigtal jaar duren vooraleer het klaar is en dan moet het nog uitgetest worden.
Ik herhaal wat ik al een paar keer schreef op dit forum: ga na de Koi Dagen in Arcen en kijk rond, informeer en vergelijk. Daar staan alle handelaars met al hun producten en filters enz.
Een filter moet een bepaalde vervuiling aankunnen en dat heeft te doen met de hoeveelheid voer die gegeven wordt en niet met het volume water in de vijver.
Waarom is de vijver niet geschikt voor Koi? Als je absoluut koi wil dan is elke vijver geschikt voor koi. Of was je van plan om show-kwaliteit koi te houden? Dan is het wat anders.
Wat belangrijk is aan een filter is de vulling en de doorstroming. Borstels in de eerste kamer om het grof vuil tegen te houden, dan japanse filtermatten (moeten horizontaal liggen en niet vertikaal opgesteld met openingen tussen!), geen flocor of alfagrog, wel lavasteen en eventueel Lithaqua (in netten). Belucht de vijver en de filter. De vijver moet om de 3 à 4 uur volledig rondgepompt zijn , maar dat is in functie van de hoeveelheid vis.
Als je naar Arcen gaat, kom dan even langs bij de infostand van Fishes Delight Nederland (onze verdeler in Nederland). Ik zal meestal daar te vinden zijn.

Groeten,


   
ReplyQuote
peter002
(@peter002)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 8
Topic starter  

Henri,

Bedankt voor je reaktie.

Ik zal zeker naar de koidagen gaan ,de planning is op zaterdag en zal je dan zeker een bezoek te brengen.
Kun je me mooi nog wat wegwijs maken als je dit niet te lastig vindt.
Wat betreft mijn gedachte dat mijn vijver niet geschikt is voor Koi.
Ik lees hier over dieptes van 1.50 meter en verder dit om temperatuur schommelingen tegen te gaan e.d. ik heb maar een meter en daar natuurlijk de verschillende niveau's die bij een niet Koivijver horen, vandaar.(eigenlijk best wel wat off topic dit laatste ,sorry daarvoor)

Groeten Peter


   
ReplyQuote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

Peter,

Dat is inderdaad te ondiep voor koi.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.