The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Foto's Ontwerp filterinstallatie en eiwitafschuimer

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,660 Views
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
Topic starter  

heb een schtse gemaakt weet niet als het zal werken.
dat zal in de zomer moetten blijken.
zie foto's


   
Quote
Koidream
(@koidream)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 269
 

Op zich ziet dit er zeker niet slecht uit. Alleen de scheidingszeven zou ik mee oppassen, zeker deze aan de eiwitafschuimer gaat zeer veel vuil vangen (en waarschijnlijk dichtslibben) en daardoor de rest van de filter droog zetten, hier zou ik iets anders voor zoeken.
De UV zou ik achter de pomp zetten, met een bypass.
Wat is de grootte van de verschillende filtercompartimenten?


   
ReplyQuote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

en de eiwitafschuimer zou ik niet rechtstreeks op de bodemdrainage zetten, je hebt toch minstens een vorm van voorfiltering nodig. Voor de rest sluit ik me aan bij koidream


   
ReplyQuote
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
Topic starter  

i.v.m de grote van de filter kompartimenten had ik in gedachte of wel bekisting maken ieder deel los of de grootste diameter van pvc buis die je kunt vinden.
i.v.m die scheidings zeven ja ik weet niet wat ik het beste zou plaatsen in de plaats een voorstel laat het me weten en met die voor filterings vorm kan ik een groene regen ton aanpassen dan moet dat wel lukken denk ik.
allesins bedankt voor de reactie's


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.