The Pond Library

Vraag en Antwoord

hulp bij bouwen fil...
 
Notifications
Clear all
hulp bij bouwen filter

5 Posts
4 Users
0 Likes
3,145 Views
cindelkoi
(@cindelkoi)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 57
Topic starter  

hallo
ik had graag wat hulp bij het bouwen van een filter.
het liefst zo goedkoop mogelijk omdat over een jaar mijn huis aan de grond gaat wegens nieuwbouw.
en ik nu niet al te veel geld meer wil uitgeven voor de vijver . ik bouw bij het nieuwe huis meteen alles goed in 1 keer.
ik was van plan om ven een regenton van 200liter een filter te maken .nu zou k graag een duidelijke en goede uitleg willen hoe ik hiervan een filter kan maken die goed werkt op een pomp van 2000 liter . dus als u mij een tekening en de benodigde onderdelen die ik nodig heb wil mailen of hietr wil geven voor mailen naar dit adres [email]mail@cindelkoi.nl[/email]. zoals welk filter matriaal en goede lamp en waar ik deze in de buurt van arnhem kan halen of als iemand dit nog over heeft en mij dit wil schenken of tegen kleine vergoeding.


   
Quote
skippie
(@skippie)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 12
 

GRaag zou ik he took wel willen ontvangen....Hoe maak je bijvoorbeeld ronde doorvoeren in de ton en dat ze waterdicht zijn...Heb welvan die knelkoppelingen van kunstof gevonen maar die zijn voor platte kanten niet voor bol. [email]m.poelman@planet.nl[/email]


   
ReplyQuote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

das heel simpel hier een link:

http://www.vijverexperts.com/artikel.php?artikel_id=168&dossier_id=10&categorie=Zelfbouw

op de online winkel van http://www.methorst-koi.nl/ vind je alles wat je nodig hebt voor de zelfbouw, ook doorvoeren voor ronde tonnen. En tonnen zelf trouwens ook 😀


   
ReplyQuote
zjo
 zjo
(@zjo)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 21
 

kijk hier eens, deze is ook mooi, wel engelse uitleg

http://www.koiclay.com/diy/pg5.htm

hier meer uitleg in een forum
http://www.koi.com.my/forum/KOI_Talk_C1/DIY_Corner_F20/Simple_Drum_Filter_P61309/

success en foto's graag 🙂


   
ReplyQuote
skippie
(@skippie)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 12
 

Zal foto's plaatsern als het af is
Wat ik ga doen:
- Opberg vaatje van 40 liter van tuincentrum met schroef deksel voor 2 tientjes
- Stukkie onder de boven rand de inlaat met aan de binnen kant een t stuk met pijp naar beneden en klein stukje naar boven (voor het geval het filter verstopt raakt, dan kan het water er van boven uit de pijp)
- Er naast de uitvoer, zelfde hoogte als inlaat.
- Water gaat nu door de inlaat via de pijp naar onderin tonnetje, komt onder roostertje terecht....moet vervolgens weer naar boven door filtermateriaal en gaat via de uitvoer er weer uit.
- Als het filter materiaal dicht zit dan kan het dus niet door het filtermateriaal richting uitloop maar gaat het via het t-stuk naar boven en loopt het gelijk richting uitvoer.
- Tot slot in de bodem of onderin de zijkant een slibafvoer et kogelkraan.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.