The Pond Library

Vraag en Antwoord

Hulp met filter sys...
 
Notifications
Clear all
Hulp met filter systeem zwemvijver

4 Posts
2 Users
0 Likes
712 Views
milovanriel
(@milovanriel)
New Member
Joined: 5 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Ik ben waarschijnlijk al de zoveelste in lijn maar ga een gebogen zwemvijver bouwen van 12 op 4. Ik ben op zoek naar iemand die mij kan zeggen hoe ik mijn buizen moet leggen, waar ik mijn skimmers zet. Hoe bouw ik mijn upflow filter op en hoe sluit ik de slangen aan. waar zet ik mijn voorfilter,....  Had een klein plannetje gemaakt dat ik gerust wel eens wil doorsturen als iemand mij hiermee kan helpen.

weet dat dit lastige vragen zijn dus zoek een chinees vrijwilliger maar liefst ene die vlaams spreekt. Toch bedankt voor jullie moeite.

 


   
Quote
Michel G
(@michel-g)
Eminent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 23
 

Persoonlijk kan ik jou geen advies geven over zwemvijvers.  (eventueel wel over tuinvijvers met vissen).  Misschien best eens "zwemvijver" in het zoekvakje intikken, en zien of dit je enigszins verder kan helpen.  Of te rade gaan in een vijvercenter waar je ook welkom bent voor advies als je zelf voor de aanleg wil zorgen...

Op dit forum lijkt het momenteel windstil te zijn, op enige "eenzame wandelaars" behalve jij en ikzelf... ? 

Alvast veel moed (en geduld) toegewenst!

Michel G


   
ReplyQuote
milovanriel
(@milovanriel)
New Member
Joined: 5 years ago
Posts: 2
Topic starter  

@michel-g

hahah oke zal eens zien. Ben vooral op zoek naar die upflow filter want ik begrijp niet hoe die brede buis in het midden juist werkt. Deze gaat door de lava filter dus als ik daar een pomp zou opzetten die het water naar boven trekt gaat dit niet door de lava dus snap het niet zo goed maar dat zal dan misschien aan mijn simpel brein liggen.

 

 


   
ReplyQuote
Michel G
(@michel-g)
Eminent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 23
 

mijn upflow-filters zijn uiteraard niet in de handel te vinden, want gemaakt van IBC-containers(die wel overal te vinden zijn, o.a. op het internet).  Het principe van het filtersysteem vind je in mijn post van 29/6/2019 (forum Filtratie en vijvertechniek). 

De pomp die op vorstvrije diepte vooraan in de vijver staat, stuwt het te filteren water in een PVC buis die ondergronds naast de vijver is aangelegd en enkele meters vóór de containers verder via 2 flexibels naar beide filtercontainers .  Daarin wordt het vijverwater - in het gletsjersubstraat  (geen lava) - gefilterd, en via verticale overloopbuizen loopt het in een horizontale verzamelbuis die uitmondt in de beekloop, en uiteindelijk in de vijver.

ik weet niet of deze uitleg je wijzer maakt?

Michel G

 


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.