The Pond Library

Vraag en Antwoord

Kattebakkorrels teg...
 
Notifications
Clear all
Kattebakkorrels tegen draadalgen?

3 Posts
2 Users
0 Likes
3,790 Views
turboke
(@turboke)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 64
Topic starter  

Hoi iedereen.Deze middag nogmaals de "aanleggers" van de vijver op bezoek gehad voor een klein jobje.Ondertussen een beetje aan het praten over koetjes en kalfjes,alsook over het feit dat ik regelmatig te kampen heb met een overvloed aan draadalg.Zegt er 1 van de personen,dat een collega van hem daar kattebakkorrels voor gebruikt.Aangezien ik de redenering niet helemaal volg,geeft ie me wat uitleg.Je neemt een panty,vult deze met kattebakkorrels,spoelt ze ff af onder leidingwater,en hangt de panty op een plaats waar veel watercirculatie is.Op deze manier neemt de kattebakvulling de stoffen uit het water die verantwoordelijk zijn voor de vorming van draadalgen!Nu heb ik veel zin om dit eens te proberen,maar zou toch willen weten of er nog iemand ervaring heeft met deze materie? :rolleyes:


   
Quote
Lancelot
(@lancelot)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 33
 

En? Inmiddels al eens geprobeerd? 😀


   
ReplyQuote
turboke
(@turboke)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 64
Topic starter  

Ja hoor,maar is een dikke fabel.Ik zit hier nu met een zak van 25 kg. kattebakkorrels.Gelukkig hebben we hamsters,en moeten die het er maar mee doen.Het enige wat ik nu doe tegen draadalgen,is zo veel mogelijk zuurstof en rand-beplanting zetten,waaronder lisdodde,egelskop,kalmoes,gele en blauwe lis,enz.En veel geduld hebben ook,de vijver ligt nog maar van nov. vorig jaar,mijn waardes zijn optimaal,visbestand doet het uitstekend,en moeder natuur,die zal haar werk ook wel doen.Wij genieten momenteel van de vijver en dat is onbetaalbaar,zelfs met dat beetje draadalg erbij! 😀 😉


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.