The Pond Library

Vraag en Antwoord

Lavastenen als filt...
 
Notifications
Clear all
Lavastenen als filtering?

3 Posts
3 Users
0 Likes
4,856 Views
kingkoc
(@kingkoc)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 28
Topic starter  

Ik heb een vijverke van ongeveer 8 x 2. Een gedeelte 2 x 2, afgescheiden van de rest maar met een overloop, is een moeras waar allehande planten in vertoeven. Ik heb bij de aanleg gewone vijveraarde gebruikt en na twee jaar lijkt het nergens meer op. Ik zou dat gedeelte willen heraanleggen en gebruiken als extra filter. Ik dacht aan een combinatie van lavastenen en planten. Is dat een goed idee en zo ja weet iemand een goed adres voor de aankoop van die lavastenen in grote hoeveelheid?


   
Quote
ivesd
(@ivesd)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 130
 

kingkoc wrote: Ik heb een vijverke van ongeveer 8 x 2. Een gedeelte 2 x 2, afgescheiden van de rest maar met een overloop, is een moeras waar allehande planten in vertoeven. Ik heb bij de aanleg gewone vijveraarde gebruikt en na twee jaar lijkt het nergens meer op. Ik zou dat gedeelte willen heraanleggen en gebruiken als extra filter. Ik dacht aan een combinatie van lavastenen en planten. Is dat een goed idee en zo ja weet iemand een goed adres voor de aankoop van die lavastenen in grote hoeveelheid?

Dit is een zeer goed idee!Voor Lava in grote hoeveelheden kan je terecht bij de firma Dockx In Mechelen.
Neem eens een kijkje op http://www.dockx-mechelen.be .
Ikzelf heb lava besteld bij Dockx via een plaatselijke Aveve-winkel bij ons in het dorp.Ook kan je met een aanhangwagen zelf bij Dockx gaan afhalen.


   
ReplyQuote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

kingkoc wrote: Ik dacht aan een combinatie van lavastenen en planten. Is dat een goed idee

Een plantenfilter is altijd een goed idee.

Let wel dat substraten en lava gemakkelijk dicht kunnen slibben. Een plantenfilter heeft een goed voorfilter nodig en probeer hem zó aan te leggen dat deze gemakkelijk is in onderhoud. Plaats bvb een aantal plastic kratten naast elkaar en vul deze af met substraat. Zo kun je deze er zo nu en dan uit halen en uitspoelen.

Op Pondlib staan vele goede artikelen over plantenfilters.

Gr, Dennis.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.