The Pond Library

Vraag en Antwoord

maat voering uv lam...
 
Notifications
Clear all
maat voering uv lamp.ivm met minste weerstand

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,956 Views
tim bisschop
(@tim-bisschop)
Active Member
Joined: 14 years ago
Posts: 10
Topic starter  

goeie dag ,koi lief hebbers.

zelf ben ik nu bezig om mij filter opstelling te veranderen en neem de vijver meteen mee.
grote vijver is 4,5 l bij 1,0 b en 1.5diep.

bodemdrain-midi sieve- pomp en nu welke uv lamp!!!!__ kamer4filter

pomp is droog opgesteld,aansluitng is 32 mm alleen is mij ingang filter 50 mm.nu zat ik te denken om uv lamp ingang 50mm te halen,zelf heb ik nu 32 mm uv ingang.eigenlijk wil ik dat alles hetzelfde is.wat is de beste oplossing

2e vraag
zit er over na te denken om er een steuin te doen,,zelf heb ik alleen koi,s erin.is mijn vijver groot geneog om er een steur in kwijt te kunnen,ook als de groot gaat worden.

hoor graagt van jullie.

mvg tim


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 646
 

Moi,

gewoon alles gelijk doen, dus 50mm. Scheelt je weerstand en je hebt dus meer doorstroming. Contacttijd wordt wel verlaagd, daarom moet je goed kijken of je lamp het aankan.
Steur wil best, bedenk echter dat de steur ten alle tijde moet kunnen zwemmen. Kan niet achteruit. Planten en draadalgen zijn uit den boze. Voor de rest, zuurstofrijk water is een pre.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.