The Pond Library

Vraag en Antwoord

messner pomp defect...
 
Notifications
Clear all
messner pomp defect ?

3 Posts
3 Users
0 Likes
3,143 Views
vijver22
(@vijver22)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 21
Topic starter  

Heb vandaag even de vijverpomp uitgeprobeerd in een grote ton met water. Het gaat om een messner pomp 10.000 liter. Dus pomp in de ton, 2 meter slang er aan, hoogeteverschil tussen slang en pomp 1 meter, nu pompte die inderdaad het water er uit, maar met veel kracht ging het niet ,maw het water liep gewoon uit de slang (uitlaat), zonder dat er druk oid achter zat. Slang is 32 mm. Is dit normaal ? Als ik zelf even aan de slang zoog kwam het water er met dezelfde kracht uit. Iemand die me het kan vertellen ?


   
Quote
vijverken
(@vijverken)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 38
 

Effe pomp in de ton doen,zorg dat je weet hoeveel water er in de ton zit en dan de tijd opnemen hoe lang het duurt eer de ton leeg is. Zo kan je berekenen hoeveel debiet je pomp geeft en vergelijken met opgegeven waarden. Let echter wel op er zijn pompen die een groot debiet geven maar slechts een matige opvoerhoogte. Ik gebruik 2 pompen van Libel.


   
ReplyQuote
Hoskeu
(@hoskeu)
Trusted Member
Joined: 17 years ago
Posts: 92
 

vijver22;26408 wrote: ..... hoogeteverschil tussen slang en pomp 1 meter .....

Het is misschien wat laat om nog te reageren... maar toch wil ik nog even een opmerking plaatsen... 😀

Opvoerhoogte is het hoogteverschil tussen slang (waterniveau van uitvoer) en waterniveau van het bassin waar de pomp het uit pompt, niet de pomp hoogte omdat hier de waterdruk nog bij komt... 😉

Ben je er al uit of je pomp het goed doet??...

Succes! 😉


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.