The Pond Library

Vraag en Antwoord

Nu nog een vijver b...
 
Notifications
Clear all
Nu nog een vijver beplanten ?

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,753 Views
Wernie
(@wernie)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Aangezien ik wat laat op het jaar was met de vijver aanleggen, ligt ie er wat kaal bij. Kan ik nu nog zo laat op het jaar de vijver aanplanten ? Waar moet ik op letten ?


   
Quote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 430
 

lijkt mij geen probleem te zijn.. eerdere bloeiers zullen uiteraard wel geen bloemen meer geven maar kunnen al starten met de groei en verankering en zuivering van het water ed meer..

waar op letten? gebruik zo min mogelijk vijveraarde.. zit vol voedingsstoffen die algen in de hand werken. gewoon het plantje uit het bakje halen en zo in substraat plantten. Voor soorten als irissen bvb haal je er nog de meeste aarde verder van af. Andere soorten zoals lelies hebben echter wel aarde nodig, zorg hier dat de vissen er niet in kunnen gaan wroeten!
Vooral snel groeiende planten zijn aan te raden, regelmatig bijsnoeien is het ideale om de vijver goed mbv planten te laten zuiveren.. waterkers is een topgroeier, ook andere soorten zoals vele drijfplanten en de irissen kunnen zeer hard gaan groeien.

mvg, Timpie


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Ideale periode Wernie:

- waterplanten bij de vijvercentra zijn ondertussen heel sterk
- het water is lekker warm, bevordert het inwortelen.
- veel zon

Doen!


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.