The Pond Library

Vraag en Antwoord

pomp voor ultrasiev...
 
Notifications
Clear all
pomp voor ultrasieve

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,434 Views
pepee
(@pepee)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 30
Topic starter  

goeiedag,

ik ben zinnens om mij een ultrasieve aan te schaffen en heb op deze moment een vraag omtrent de geschikte pomp voor deze zeef.

Ik heb reeds in mijn bezit een Nautilus 250 / aquamax 10000 / aquamax 15000 maar ben niet zeker dat deze pompen hiervoor geschikt zijn. Belangrijk is wel dat deze pomp ook een ultrabead 140 moet voeden welke na de zeef komt.

Wie heeft hiermee ervaring en kan mij verder helpen qua keuze van de pomp.

thanks


   
Quote
ivesd
(@ivesd)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 130
 

De ultrasieve kan een debiet tot 15000 l zonder problemen aan.
Je zal wel moeten kijken dat de zeef hoger dan je ultrabead staat daar de ultrasieve anders over kan lopen.


   
ReplyQuote
pepee
(@pepee)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 30
Topic starter  

overlopen ?

Ik dacht de ultrasieve te plaatsen in gravity met de vijver - op de uitlaat een pomp welke voor de toevoer van de ultrabead zorgt - achter de pomp voorzie ik een terugslagklep - deze ultrabead staat hoger opgesteld.

Ik snap niet hoe de ultrasieve kan overlopen.

Ik merk dat je ervaring hebt met de ultrabead ? ik breid mijn huidige vijver (10 m3) binnenkort uit naar 63 m3. Als skimmerlijn plaats ik na de skimmer een ultrasieve met daarna een upstream plantenfilter van 2 m3 - op mijn drains voorzie ik bovenstaande uitvoering,

thanks


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.