The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Reinigen filter

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,926 Views
Roy1980
(@roy1980)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hoi allemaal,

Sinds een aantal weken beschik ik over een meerkamerfilter + UV lamp.
Deze combinatie heb ik aangeschaft omdat ik in korte tijd na aanleg van mijn vijver last kreeg van zweefalg. Mijn vijverinhoud is 24.000 liter en het systeem is afgestemt op een vijver met dergelijke inhoud.
De filter + lamp draaien nu ongeveer 2,5 week en ik zie nog maar mondjesmaat verandering. Het water is iets helderder geworden, maar het eind (lees: bodem) is nog niet in zicht. Wie kan me vertellen hoeveel tijd een dergelijk systeem nodig heeft om het water weer helder te krijgen?
Mijn waterwaarden zijn oke, alleen de KH waarde moet iets omhoog (is nog 5).

Aangezien mijn vijver zo groen als erwtensoep was heb ik de filter na 1 week al moeten reinigen (schoonspuiten). Helaas kwam ik er later achter dat ik dit niet met leidingwater, doch met vijverwater had moeten doen. Dit zou immers beter zijn voor de bacterien die leven in de filter.
Maar als ik de filter reinig met vijverwater spoel ik toch ook de bacterien weg?
Ik wil één dezer dagen de filter weer reinigen want hij ziet alweer zo groen als gras...... Hoe kan ik dit nu het beste doen?

Bij voorbaat dank voor een eventueel antwoord,

M.v.g. Roy


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Dit artikel zal u misschien al wat verder op weg helpen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.