The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
skimmer OASE

2 Posts
2 Users
0 Likes
4,743 Views
vijverforum
(@vijverforum)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 40
Topic starter  

Hallo,

Ik heb mij een tweetal weken terug een OASE aquamac 6000 ECO gekocht.
Nu zou ik overwegen om daar de originele OASE skimmer op aan te sluiten.
Werkt dit goed? iemand daar ervaring mee?

Graag een antwoordje terug aub.

Mvg.


   
Quote
Eddy Keuninckx
(@eddy-keuninckx)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

Hallo,

Ik heb reeds 2 jaar een Oase IP 350 Skimmer in gebruik. Die werkt perfect. Ik heb er wel een Promax 20.000 op aangesloten. Mijn vijver is 20.000 liter met grote koi nu, vandaar dat deze skimmer te klein geworden is. De filtermand (1,5 liter) moeten we nu dagelijks soms 2 tot drie keer leegmaken. Ik overweeg nu dus om een grotere skimmer te plaatsen zodat er iets langere standtijden zijn. Een groetere skimmer is echter wel merkelijk duurder dan de IP 350.

Groetjes,
Eddy.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.