The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Skimmer

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,332 Views
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hallo

Het einde van het koi seizoen naderd alweer.Wie kan mij vertellen of je een skimmer in de winter aan of uit moet zetten?ik heb een skimmer die via een oeverfilter terug in de vijver loopt.Ik verwarm de vijver in de winter altijd maar door het stromende water krijg je teveel schommelingen van temperatuur ben ik bang.

nog een vraag:ik wil mijn vijver afdekken met polycarbonaat platen van 16 mm dik..Mag ik hier de gehele vijver mee afsluiten of moet eruimte open blijven?

Gr Bo


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi Boud,

de skimmer kan uit, doe ik ook.

En niet 100% afdekken, als de lucht boven de vijver maar kan "luchten".

Hokie


   
ReplyQuote
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hokie

Ik heb zo'n Aquaskim,kan ik deze wel in vijver laten of is eruit halen het beste?

Als ik een opening tussen de afdekplaten hou van 20 cm is dat voldoende om te luchten?of is het beter wanneer ik de platen ergens op laat rusten waardoor ze 5 cm boven de vijver komen?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.