The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
slangdikte

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,500 Views
stam.g
(@stamg)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 1
Topic starter  

heb een drukfilter pontec 10000 gekocht , met een idem pomp 1500 (wat lichter dan de originele pomp...). Deze wil ik plaatsen op een 5 mtr van de vijver. Daarom heb ik elders ook nog slangen gekocht, maar deze blijken achteraf wat dikker dan de oorspronkelijke slangen (2,5 cm), namelijk 3,2 cm. Is dit ivm de pomp en de afstand raadzaam, of kan ik beter voor 2 cm gaan?
Wie heeft hier ervaring mee?:confused:


   
Quote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

hallo,

hou het bij die 32 mm, dat geeft een beter resultaat,de andere,dunnere slang gaat je pomp afremmen.

zoveel te groter de diameter,des te minder wrijvingsverlies.
te groot is ook niet goed,maar 32 is ok.
dus nog een geluk dat je de dikkere hebt:)

ik heb mijn 32 vervangen door 40 en heb een hogere opbrengst aan mijn filter,mijn pomp is wel een zware,vandaar de grotere diameter.

groetjes


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.