The Pond Library

Vraag en Antwoord

Specifieke filter v...
 
Notifications
Clear all
Specifieke filter voor m'n vijver

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,085 Views
kingskawn
(@kingskawn)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hallo,

Ik ben van plan om een vijver te maken maar ben nog bezig met de plannen ervan. Hij zal uit celbetonblokken bestaan met rubberfolie erover.

Wat ik me afvroeg is hoe ik die filter nou in godsnaam moet installeren. Ik wil het liefst zo veel mogelijk elektriciteit uitsparen door enkel met 1 pomp te werken ( een oase economische pomp met genoeg debiet weliswaar).

Ik heb al gehoord over drains maar hoe moeten die buizen dan liggen? Lager dan hoe de filter ligt. Moet de filter lager dan vijver liggen of juist op hetzelfde niveau?
Ik weet dat er mogelijkheden bestaan om het zo economisch mogelijk te maken maar dat iemand me zegt hoe 😉

Het doel van de vijver is om koi's te hebben...


   
Quote
kingskawn
(@kingskawn)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Dit is het plan op dit moment

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
Eddy Keuninckx
(@eddy-keuninckx)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 65
 

Wanneer je met drains werkt, pas je het principe van de communicerende vaten toe. Het water van de vijver loopt dan vanzelf via de drain naar de filter. Het filter moet dus minimum op dezelfde hoogte dan de vijver staan. Zeker niet lager want dan loopt de filter over. Uw pomp zal dan het water terug naar de vijver pompen. Vermits er in dit geval geen hoogte moet worden overwonnen is dit inderdaad de meest economische oplossing. Vermits ik een natuurvijvertje heb, kan ik je geen praktische raadgevingen geven voor het bouwen met cellen beton.

Groetjes,
Eddy


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.