The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
UV-lamp

4 Posts
4 Users
0 Likes
2,572 Views
frankhingene
(@frankhingene)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 13
Topic starter  

Hallo,beste vijverliefhebbers,zijn er onder jullie,die de UV-lamp al hebben aanstaan?Ik begin vertroebeling van mijn water te krijgen (waarschijnlijk door het mooie weer),en daarom heb ik mijn UV-lamp al ingeschakeld!Is dit al het goeie moment?Bedankt.


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Hoi,

De mijne gaat meestal aan eind maart, begin april.


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 646
 

Moi,

De meningen zijn verschillend wat betreft de UV-lamp. Eigenlijk zijn er 2 meningen die je het beste naar eigen inzicht kunt invullen;
1- UV-lamp 24/7/365 aan laten. Dus het hele jaar door.
2- UV-lamp begin April aan zetten. Let wel, voorjaar was vroeg dit jaar. Voor hetzelfde heb je nog sneeuw liggen, dan de lamp later inschakelen.
Welke mening je ook voor gaat, ligt geheel aan jezelf. Persoonlijk doe ik hem begin April aan. Binnen 2 weken is de vijver dan weer helder.

Hokie


   
ReplyQuote
fastmartin
(@fastmartin)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 39
 

lekker het hele jaar aan laten staan dan heb je er altijd profijt van en zoveel energie verbruikt zo'n lamp nou ook weer niet.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.