The Pond Library

Vraag en Antwoord

Verstopt crossflow ...
 
Notifications
Clear all
Verstopt crossflow filter

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,018 Views
willem269
(@willem269)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 11
Topic starter  

Hallo, ik heb een Velda crossflow filter bij de vijver. Laatst was het filterblok bij de uitgang (het groene blok) kennelijk verstopt want het water werd langs de deksel gedrukt. Gelukkig waren we geen week weg, want het waterpeil daalde snel. Ik heb toen bij een tuincentrum (Velda dealer) gevraagd wat te doen en hun respons was: filter uitspoelen met tuinslang. Ik had mijn twijfels, gezien de dikte van het filterblok. Toch gedaan en een paar weken ging het goed. Vanochten echter weer hetzelfde. Kan zo'n blok wel worden schoongemaakt of moet je gewoon periodiek een nieuw filterblok kopen?


   
Quote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 13 years ago
Posts: 104
 

hoe vuil is je vijver

je kan je filterblok ook vernieuwen maar denk dat je binnen de korste keren weer het zelfde hebt


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.