The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
vijverfilter

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,758 Views
Gayfish
(@gayfish)
Active Member
Joined: 11 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Mijn filterreservoir is zelf gemaakt ,de algen en zo worden niet automatisch verwijderd ,mijn filterreservoir is gemaakt van een regenton.De ton en de matten enz... heb ik reeds 3 keer uitgekuist in 3 maand tijd.Mijn vraag:hoeveel keer wordt een aangekocht filterreservoir ,filtermatten enz...gereinigd met de hand?Dank voor reactie.


   
Quote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Kan alleen over mijn eigen filter (Oase Biotec Screenex) vertellen dat dit gelukkig minder vaak is. Ik ga er vanuit dat dit komt door de zeef waar het water als eerste doorheen gaat voordat het bij de sponzen/matten komt. Deze zeef maak ik meestal één keer per week even snel schoon, schep de viezigheid eraf en spoel het even af. De rest van de filter blijft onaangetast zodat de bacteriën hier geen last van hebben. De sponzen/matter maak ik misschien twee a drie keer per jaar "schoon", dit is dan even de sponzen een paar keer indrukken en voorzichtig een beetje afspoelen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.