The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
vijverpomp in bak

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,165 Views
arnodekkers@tis
(@arnodekkerstis)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hallo,
Vijvertje. afm. 1.70x1.70x0.60 mtr. Heb een vijverpomp 1800 ltr p/uur. UV-lamp 7 watt en filterton naast vijver. Ik heb vijverpomp in een halve emmer met daarbij groene watten. Om de emmer doe ik dan een panty. De vijver is heel erg helder. Maar ik moet de panty ongeveer om de 3 dagen schoonmaken,vernieuwen. Pomp zuigt dan niet zo hard meer. Water loopt terug via waterval. Waterval wordt onderaan groen. Volgens mij draadalgen. Panty zit vol groen smurry (misschien ook draadalgen). Moet dit eigenlijk niet in de filterton komen. Dat ik de panty zo vaak schoon moet maken,vernieuwen: blijft dit of word dit steeds minder.
Groetjes,
Arno


   
Quote
Rick Meijer
(@rick-meijer)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 51
 

zoals ik je verhaal lees heb je je pomp in een halve emmer, over die halve emmer zit een panty. Emmer staat in de vijver?
zoja dan is het erg logisch.
Je pomp zuigt water aan en trekt dan ook al het vuil mee en ook dus de draad algen.
Advies is dan panty eraf halen en dan de smurry uit je filter-ton halen.

Probeer eens een zwaardere uv lamp? 7 watt moet volgens mij genoeg zijn hoor.....maar ja met vijvers ben je altijd aan het stoeien is mijn ervaring..


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.