The Pond Library

Vraag en Antwoord

vijververlichting,m...
 
Notifications
Clear all
vijververlichting,merken en prijzen?

8 Posts
5 Users
0 Likes
5,381 Views
turboke
(@turboke)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 64
Topic starter  

Hoi iedereen.Aangezien het winter is,en er toch niets kan gedaan worden aan het "vijverleven" ben ik eens binnengewipt bij de vijverwinkel,op zoek naar gewone buiten en onderwaterverlichting.Het enige merk dat ze er kennen is oase.Nu heb ik al pompen en een screenex filter van oase,en dat ziet er goed uit.Het enige dat me tegen de borst stuit is de prijs voor bvb. een onderwaterspot (100 €)!!Een spotje om buiten te zetten (rond de vijver) valt nog redelijk mee (65 €) alhoewel...Wanneer je enkele spots nodig hebt zit je al direkt aan een bedrag van een 500 €.Nu is mijn vraag,zijn er nog andere betrouwbare merken,die een beetje minder zijn in prijs,maar evenwaardig aan kwaliteit met oase?Indien mogelijk ook verkrijgbaar in belgié.Thx!!


   
Quote
ldp
 ldp
(@ldp)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 128
 

hallo turboke,

niet vergeten dat electriciteit en er goedkoop vanaf zijn soms rare gevolgen hebben voor mens en dier.
Ik geef graag 100 euro voor een element in m'n tuin of vijver dewelke veilig is.
Het prijsverschil tussen een onderwaterspot en een "bovenwaterspot" is toch normaal, gezien de ip?

mvg,

Lieven


   
ReplyQuote
Urbain
(@urbain)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

Ik heb de mijne gekocht in Dadizele bij Floralux, 3 spots 20W + transformator 12v voor 60 euro. Ik heb er 2 jaar garantie op en ze kunnen zowel gebruikt worden voor buiten of onderwaterverlichting. Dit is toch iets goedkoper dan die 100 euro voor 1 spot.

Groeten
Urbain


   
ReplyQuote
turboke
(@turboke)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 64
Topic starter  

Tja,een mooie prijs,enkel spijtig dat het een eindje van st-gillis-waas is.Ik zal eens bellen en vragen of het via de post,en een overschrijving te doen is.Alvast bedankt voor de tip.En het is inderdaad wel zo dat het veilig moet zijn,met electriciteit in de buurt van water,maar ik denk dat sommige merken profiteren van de "alleenheerschappij" op gebied van voorzieningen voor de tuinvijver.Opgelet,dat is een persoonlijke mening,hoor!!


   
ReplyQuote
Urbain
(@urbain)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

turboke wrote: Tja,een mooie prijs,enkel spijtig dat het een eindje van st-gillis-waas is.

Het is misschien wel "ver" voor u maar beslist een bezoekje waard. Je kunt er als natuurliefhebber wel enkele uurtjes doorbrengen. Het is ook gemakkelijk te bereiken via de autosnelweg. Je moet maar eens op de site rondkijken: http://www.floralux.be/

Groeten
Urbain


   
ReplyQuote
Erik1978
(@erik1978)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 158
 

Turbo,

ik weet niet of je de winkel "Cranenbroek" kent? www.cranenbroek.nl

Hier verkopen ze ontzettend goedkope halogeen onderwaterlapjes. in 10 of 20 Watt.
De 10 watt lampjes kosten iets van 6.5 euro per stuk, compleet met 12V trafo.

Laat je niet afschrikken door de lage prijs, ik ken al heel wat mensen die deze lampjes al jaren in de vijver hebben liggen zonder enig probleem.


   
ReplyQuote
arnodekkers@tis
(@arnodekkerstis)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 52
 

Ik heb vorig jaar een onderwaterspot gekocht bij cranenbroek. 35 watt. Kostte iets van Euro 10,00. weet het niet meer precies, maar wel zo iets. Heb de lamp, vorige week, voorzichtig in de vijver gezet. Heb er een tijdschakelaar opgezet en brand nu van 18.00 tot 22.00 uur. Er zitten 5 glaasjes bij met verschillende kleur. Daar kun je dan uit kiezen. Springt vanzelf aan en uit. Van binnen is het een heel mooi gezicht. Merk van de spot is HETO
Groetjes,
Arno


   
ReplyQuote
turboke
(@turboke)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 64
Topic starter  

Tja,ik heb al spots van oase op de kop kunnen tikken voor 150 euro.Was van een vijverbezitter die ze gekocht had (5 dagen ervoor) en het een "miskoop" vond.Ipv van 319 euro (5 spots van 20 watt + transfo),heb ik ze dus 150 betaald,wat lang niet gek is.Wanneer ik bij cranenbroeck passeer,spring ik zeker eens binnen,ik kom met 5 spots toch niet toe ;-)Aan iedereen bedankt voor de tips!


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.