The Pond Library

Vraag en Antwoord

Zeef plaatsen tusse...
 
Notifications
Clear all
Zeef plaatsen tussen pomp and Biosys-4

5 Posts
3 Users
0 Likes
4,145 Views
werner
(@werner)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 83
Topic starter  

🙁

Ik ben het beu om alle weken de filters van mijn Biosys-4 te reinigen en wil dus een voorfilter plaatsen tussen de pomp (aquamax 16000) en de UV lamp van de Biosys om zo het meeste vuil te verwijderen. Na een beetje onderzoek lijkt een zeef mij de beste oplossing (ik heb geen plaats voor een fatsoenlijke vortex). Ik vind echter maar heel weinig informatie over zeven die door een pomp worden gevoed.

Meestal worden ze in gravity opstelling besproken en als dat het enige principe is ga ik dus moeten zorgen dat de uitgang van de zeef hoger of op hetzelfde niveau ligt als de ingang van de Biosys ingang (als ik het water in de zeef pomp - anders staat de zeef constant onder water)

Heeft er iemand ervaring met een soortgelijke opstelling, of toch maar gewoon vergeten?

Alvast bedankt voor de reacties !

Werner.


   
Quote
Frank Otto
(@frank-otto)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 6
 

Je idee klopt de zeef moet hoger staan als de filter. Heb er een proberen zelf te maken, wat redelijk ging. Bestond uit een plastic bak met daarin een stuk rvs (inox) gaatjes-rooster, daar overheen zat horregaas. In het begin was het dus elke 2 dagen het rooster schoonmaken. Later heb ik de leidingen van me pomp vergroot waardoor er meer water door heen ging. Echter hierdoor "lekte" er teveel water langs het rooster. Mede omdat er door de extra hoogte minder water in me filter kwam is het experiment nu afgelopen.

Groeten Frank


   
ReplyQuote
ronaldbonestroo
(@ronaldbonestroo)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 88
 

werner, kijk hier eens...

en voor nog een leuk idee hier http://www.koieagle.nl/forum_viewtopic.php?2.6492

succes


   
ReplyQuote
werner
(@werner)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 83
Topic starter  

Hartelijk dank, ik heb gisteren een gelijkaardige zeef besteld...

Hoeveel liter pomp je eigenlook door de zeef (en daarna naar de filter)?

Ik denk niet dat ik een bypass zie op de foto maar volgens een aantal andere postings mag er niet te veel water over de zeef lopen om die goed te laten werken...

Alvast bedankt,
Werner.


   
ReplyQuote
ronaldbonestroo
(@ronaldbonestroo)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 88
 

kijk eens op koieagle op het forum, daar heb ik het beschreven met grote foto's

hier de link hier klikken


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.