The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Bodemdrain doorvoeren

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,214 Views
Rocky
(@rocky)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 31
Topic starter  

Hallo,

Ik hoop dat deze vraag nog niet aan bod is gekomen op dit forum!

Binnenkort ga ik mijn vijver heraanleggen, dit maal met bodemdrain, en enkele doorvoeren. Nu ga ik mijn vijver aanleggen met rubberfolie maar zijn bodemdrains en doorvoeren op een eenvoudige manier te plaatsen. Ik bedoel kan je deze gemakkelijk lekvrij maken. Zijn er mensen onder jullie die hiermee ervaringen/mogelijke problemen hebben gehad. Een site met eventueel uitleg is welkom 🙂

PS 110 mm drain

alvast bedankt


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Geen probleem hoor.

De bodemdrains zijn voorzien van een ring waar je de rubberfolie kunt tussen plaatsen. Er bestaat wel een kit (soort silicone) speciaal voor rubberfolie. Dit kun je op de rubberfolie spuiten en dan er de ring van de bodemdrain plaatsen. Zo zal het product tussen ring en rubberfolie geperst worden.

Ook de wanddoorvoeren waarin de de pvc buis plaatst is voorzien van een ring waartussen je rubberfolie en kit kunt persen.

Zelf heb ik een rubberfolie geplaatst met bodemdrain, skimmer en wanddoorvoer wat perfect is gelukt.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.