The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Diepte Vijver

2 Posts
2 Users
0 Likes
3,637 Views
KevinG
(@keving)
New Member
Joined: 6 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo, ben nieuw op dit forum en had een vraag omtrent vijverdiepte.

zouden zeer graag vijver aan ons terras hebben en hebben een oppervlakte van 4m op 1.7m maar nu was de vraag welke diepte we zouden voorzien aangezien we niet meer met kraan aan ons terras kunnen zou ik toch niet overdreven diep willen gaan want alles moet er met de hand uit 🙂

nu lees ik overal dat vijver een zeker minimum moet hebben 80 cm, maar word daarmee bedoeld 80 cm onder het maaiveld of gewoon 80 cm in totaal ?

Wij zouden een 60 cm boven maaiveld komen en dan eventueel 50 er onder dat komt dan op 110 diepte, zou dat dan voldoende zijn tegen vorst of toch niet ?

daar vind ik precies niet echt iets over terug.

danku alvast !


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Met vijverdiepte bedoelt men de waterdiepte. Een min van 80cm water is aan te raden.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.