The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Ecolan rubberfolie

4 Posts
3 Users
0 Likes
3,804 Views
kingkoc
(@kingkoc)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 28
Topic starter  

Ik ben op het spoor gekomen van Ecolan rubber. Heeft iemand daar ervaring mee? Sommigen zeggen mij dat het giftig is, anderen beweren dan weer het tegendeel...


   
Quote
turboke
(@turboke)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 64
 

Op de site van ecolan zelf ziet het er toch een optimaal produkt uit,milieuvriendelijk,eenvoudig in gebruik,ziet er toch veilig uit.Ik denk moest het giftig zijn,dat het produkt het niet lang zou uithouden,op de markt.
http://www.ecolan.nl/


   
ReplyQuote
carros
(@carros)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 13
 

hoi, ik ben het met turboke eens. ik hoor niets dan lof over ecolan rubber maaaaaaar het is voor een op maat gemaakte zak eigenlijk veel te duur. ik ben namelijk ook informatie aan het verzamelen voor mijn nieuwe vijver.


   
ReplyQuote
kingkoc
(@kingkoc)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 28
Topic starter  

Ik heb me geïnformeerd bij een verdeler en het kan ook gewoon van de rol. ALs je een rechte vijver hebt zonder niveaus zouden de plooien zelfs minimaal zijn. Het klopt dat je ook op maat kunt bestellen. Lijkt me gevaarlijk als je put niet 100% dezelfde afmetingen heeft. Wat ik wellicht ga doen is het van de rol kopen en zien wat het geeft als het er ligt. Zijn er teveel plooien, dan kan vrij eenvoudig via knip en plakwerk toch een plooivrije folie verkregen worden. Ik heb een staal ontvangen van 0.75mm en dat is bezonder stevig en rekbaar. Het blijft een duurdere oplossing als gewone rubber, maar bij een dunne folie kun je veel makkelijker plooien wegwerken. Als je er in slaagd om een vijver zonder plooien te maken en je vergelijkt met polyester dan komt dat zeker op de helft. En veel minder gedoe.

Het blijft echter allemaal moeilijk in te schatten.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.