The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
folie vraagje

4 Posts
3 Users
0 Likes
5,840 Views
miranda
(@miranda)
Active Member
Joined: 9 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hallo. herkent iemand of heeft iemand dit soort rubber-folie in zijn vijver liggen?
de foto is sterk vergroot dus de structuur op het folie is erg fijn en van afstand niet eens zichtbaar. Herkent iemand het?


   
Quote
miranda
(@miranda)
Active Member
Joined: 9 years ago
Posts: 5
Topic starter  

oke, andere vraag dan. Wie heeft er ervaring met prefab vijvers van epdm rubber folie. dat is als ze hem 3D in elkaar gelast afleveren en dan kun je hem als het ware als een zak uitvouwen in het gat dat je gemaakt hebt.


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi Miranda 🙂

Nee, ik herken dit folie niet. Waar komt het vandaan..of nog beter waar wordt het voor gebruikt?

Op je andere vraag; de EPDM folie.
Nee, heb hier geen ervaring mee. Zeker niet de voorgevormde zakken. Wel is het zaak om dan de maten en vorm goed op elkaar af te stemmen.

groet'n oet grunningen

Hokie


   
ReplyQuote
zwemvijver
(@zwemvijver)
New Member
Joined: 9 years ago
Posts: 3
 

Dag Miranda ,
Ik heb vroeger veel met folie gewerkt rechtstreeks op maat gemaakt ( ook mijn eerste eigen zwemvijver . ( firma noemde toen prelasti )
Eerlijk gezegd is folie op lange termijn ( na 7 j ) altijd een risico voor lekken aan de doorvoeren .
Wij werken nu reeds 10 j uitsluitend met polyester omwille van de problemen met folie vroeger . Hiermee wil ik het gebruik van folie niet veroordelen maar met het noodzakelijk aantal doorvoeren en complexiteit van de kuip in een zwemvijver nemen wij dat risico niet meer
De folie die jij in je foto laat zien is een polyester versterkte folie die zijn normaal gebruik vooral in platte daken terug vind ( heb ik ook op mijn plat dak liggen )


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.