The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
PVC lijm losmaken??

4 Posts
4 Users
0 Likes
4,283 Views
Rocky
(@rocky)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 31
Topic starter  

Hallo, heeft er iemand met het losmaken van met pvc-verlijmde buizen. Zelf heb ik geen enkel idee hoe ik dit moet doen, of het zelfs mogemijk is. hier zou ik dus graag wat meer info rond hebben aub.

Tnx op voorhand 😉


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Als het pvc-buizen zijn die met pvc-lijm zijn gelijmd zal je ze niet meer uit elkaar krijgen.


   
ReplyQuote
japanesekoi
(@japanesekoi)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 34
 

Hoi,
Sorry maar ik denk dat dit niet meer zal lukken
als ze gelijmd zijn!!!!!


   
ReplyQuote
patver
(@patver)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 26
 

Geen probleem,

Ik heb al heel wat koppelstukken, kranen, afsluiters, bochten etc, die gelijmt waren "heel" losgekregen voor hergebruik.
Ik gebruik hier simpelweg een feun voor die men ook gebruikt om verf af te branden. Het vergt een beetje oefening maar het steld niet zo heel veel voor.
Voorbeeld: Zaag het stuk pijp af tot de afsluiter en feun de binnenkant met roterende bewegingen zodat het pvc niet verbrand. Met een punttang draai je het afgezaagde stuk er voorzichtig eruit.
Meestal stop ik even een ander stuk buis terug en laat deze zo afkoelen dat de vorm zeker goed is.
Daarnna met een schuurpapiertje de oude lijm resten eruit schuren en het is klaar voor hergebruik.
Dit kost alles bijelkaar misschien 5-8minuten per kraan.

Volgens mij heb ik zo nu zeker al 10 kranen meerdere malen hergebruikt. Het is ook makkelijk als je door je vijverwand het een en ander hebt gelijmt zoals doorvoeren , je kunt zo de zaak nog wijzigen 🙂

Ik gooi ook nooit "oud" PVC weg, want het is altijd zondag als je weer een bochtje ofzo nodig hebt (hier in nederland zijn de winkels heel de dag dicht op zondag)

suc6, mvg Patrick Verhulst


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.