The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Rand afwerking

7 Posts
4 Users
0 Likes
2,986 Views
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Ik had bij mijn nieuw aangelegde vijver die nu sinds zo'n 5 weken gevuld is met water, rekening gehouden met de rand afwerking. Mijn bedoeling was om de rand vol te leggen met keien tot aan de eerste planten rand, ik had hiervoor flauw aflopende randen gemaakt, maar op veel delen is de rand toch nog steeds te steil en blijven keien niet zomaar liggen.
Bovendien vindt ik de vijverrand toch wel erg vol worden met die keien en begin me af te vragen of ik dit wel mooi vindt.

Mijn vrouw had nu de suggestie om alleen langs de oever de rand vol te leggen met keien en de rest niet. Maar dit betekent natuurlijk wel dat je veel folie blijft zien zelfs een stukje boven het water. Mijn vrouw vindt het niet erg om folie te zien maar ik heb het toch bovenlangs liever een beetje bedekt.

Heeft iemand goede suggesties om mijn probleem op te lossen??
Hoe vinden jullie het als je bovenlangs gewoon de folie ziet en dat dus alleen de rand bedekt (afgewerkt) is???

Groeten,

BMWtje


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

plaats eens een foto want ik weet niet goed wat je bedoelt???


   
ReplyQuote
Erik1978
(@erik1978)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 158
 

Je kunt ook de bovenkant afwerken met begroeiingsmatten. Dan zie je de folie ook niet meer, en hoef je niet alles vol te leggen met stenen.


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

In een aantal artikelen over vijverranden op deze site schrijf ik altijd dat een vijver niet af is wanneer je de folie nog ziet. Ook de zon kan schadelijk zijn voor de folie.
Kijk maar eens in het dossier vijverranden en stijlen.

Met beplating zou je veel kunnen oplossen. Zou dan wel een kruipertje moeten zijn. Lysimachia bijvoorbeeld zal over je folie groeien.


   
ReplyQuote
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Ja, webmaster dat ben ik met je eens ik vindt het ook niet mooi als je nog folie ziet dus dat laat ik zeker niet zo.

Pietje ik zou graag foto's plaatsen heb alleen op het moment thuis een probleem met mijn internet toegang en aangezien ik geen computer nert ben kan het even duren voordat ik dat heb opgelost, bovendien heb ik daar met dit mooie weer even geen zin in. Ik internet tegenwoordig even vanaf mijn werk. Zo snel ik thuis weer online ben zal ik eens een serie foto's plaatsen van mijn trots in aanbouw.

Erik, die begroeiings matten waar jij het over hebt hoe diep vallen die dan in het water vanaf de rand. En hoe werkt dat precies zijn dat matten waarop iets kan groeien?? Hoe zien die dingen uit? Sorry heb al jaren een vijver maar die dingen ken ik niet heb daar nooit naar omgekeken.

Alvast bedankt voor het meedenken,

Groeten,

BMWtje


   
ReplyQuote
Erik1978
(@erik1978)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 158

   
ReplyQuote
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Bedankt, zal ze eens gaan bekijken in een winkel. Is mogelijk een goede oplossing.

Gr.

BMWtje


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.