The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
rechte zijden

7 Posts
3 Users
0 Likes
2,718 Views
Frankyboy
(@frankyboy)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Kan men met een voorgeprepareerde vijver in EPDM rechte kanten realiseren en trappen op een max hoogte van 45 cm?


   
Quote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 370
 

Geef eens wat meer uitleg ? Bedoel je een voorgevormde vijver uit PE ? of een folievijver ?


   
ReplyQuote
Frankyboy
(@frankyboy)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Wel een voorgevormde vijverin rubberfolie EPDM.
Met een gedeelte van 25cm diep een gedeelte 45 cm diep en een laatste gedeelte van 90 cm diepte de breedte van de trappen bedraagt minimum 30 cm de afmetingen zouden2,5 m op 1,7 m zijn

Dank voor uw antwoord


   
ReplyQuote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 370
 

Een voorgevormde vijver in rubberfolie bestaat niet. Een voorgevormde vijver is een vijver die in één stuk gegoten is uit plastiek of PE. Hij wordt gemaakt direkt met trappen en moeraszone.
Een rubberfolie vijver is een vijver die je zelf een vorm geeft.
Met een rubberfolie rechte wanden maken is riskant maar niet onmogelijk. Het hangt af hoe de grondgesteldheid bij jou is ( zandgrond of zware kleigrond). De bovenste rand giet je best in beton,ongeveer 30 cm breed, tot op de zware of vaste grond. Deze komt men meestal tegen op 30 a 40 cm diepte ook weer afhankelijk van streek tot streek. Dus dit is je eerste trap en die is kaarsrecht. De volgende trappen maak je best iets schuin.
Wil je echter zonder risico rechte wanden giet dan een bodemplaat ( + - 10 cm) in beton en begin van daarop te metselen. Over het metselwerk leg je dan een beschermdoek en daarna de folie.
Informeer je eerst goed naar de standaardmaten van rubberfoilie en maak je vijver naar die maten. Het voorkomt dat je veel afval gaat hebben.

Veel su6 met de aanleg


   
ReplyQuote
Frankyboy
(@frankyboy)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Een voorgevormde folievijver bestaat wel degelijk. Het is een vijver gemaakt uit EPDM folie en volledig gevulcaniseerd naar uw wensen met rechte en ronde zijden. Deze worden in de firma aan elkaar gelast zodat alles compleet dicht is. Mischien is dit nog niet zolang in de handel ofwel weet niemand een geschikte firma om dit te realiseren. Ik heb dus deze firma gevonden en heb een plan moeten opsturen om een prijsberekening te krijgen.

Bedankt voor uw repley van vorige.


   
ReplyQuote
Benny D
(@benny-d)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 29
 

Inderdaad, deze firma's betaan wel degelijk maar schrik niet wanneer je offerte binnenkomt.
Dit kan namelijk meer kosten dan wanneer men de vijver zelf opmets en daarna met polyester laat bezetten.


   
ReplyQuote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 370
 

Ja natuurlijk bestaat dit. Ik wist niet dat je het hier op had bedoeld. Dat "voorgeprepareerd"heeft mij misleid. Het is in feite een folie die ze op maat komen in de vijver inlassen. Geheel plooiloos en veel beter dan gewoon rubberfolie waar je steeds plooien hebt.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.