The Pond Library

Vraag en Antwoord

Schuif- of kogelkra...
 
Notifications
Clear all
Schuif- of kogelkranen

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,299 Views
Rocky
(@rocky)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 31
Topic starter  

Hallo,

Ik denk dat de titel al veel zegt, maar toch.

Wat is best om gebruiken in mijn vijverontwerp de kogelkranen of de schuifkraan.

Bedankt


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Er is eigenlijk een groot verschil tussen beide.

Een kogelkraan kan je namelijk volledig loskoppelen. Je draait de kraan dicht en kan de buis die eraan vastzit losdraaien.

U gebruikt best een kogelkraan zo kunt u eventueel toestellen zoals pomp, uv etc loskoppelen voor onderhoud of herstelling.

Filters worden eigenlijk altijd met schuifkranen voorzien om het vuil water af te voeren. Ook tussen vijver en vortex (of zeef) voorziet u altijd een schuifkraan zodat u bij het filteronderhoud het water van de vijver kunt afsluiten.


   
ReplyQuote
Sauwen Frans
(@sauwen-frans)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 30
 

hallo
Als het nog gaat gebruik kogel kranen ga je nooit spijt van krijgen schuifkranen lekken snel en zijn dan heel moeilijk te repareren kogelkraan op 2 minuten in orde Groetjes Frans


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Goed gezien Frans want alles kan stuk gaan.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.